Bugetul de stat e mai bogat cu 180 de milioane de lei

1Comentariu
Bugetul de stat e mai bogat cu 180 de milioane de lei
Au descoperit datorii neplătite şi au dat amenzi în valoare de 180 milioane de lei. În primele patru luni ale anului 2010, inspectorii fiscali de la Direcţia de Finanţe Timiş au efectuat verificări la 429 de contribuabili persoane juridice, în urma acestora suplimentând sumele virate la bugetul de stat.

În urma inspecţiilor fiscale, au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare de 180,7 de milioane de lei, din care: diferenţe de impozite, taxe şi contribuţii, în valoare de 114.783,45 de mii de lei, şi accesorii aferente acestora, în valoare de 59.105,99 de mii de lei. Faţă de aceeaşi perioadă din anul 2009, sumele suplimentare atrase la bugetul statului sunt mai mari cu 74,26%.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 246 de amenzi contravenţionale, în sumă de 2.149 de mii de lei, din care 77, cu un total de 126 de mii de lei, au fost încasate în timpul controalelor. De asemenea, au fost efectuate confiscări de bunuri şi sume valorând 576 000 de lei şi a fost respinsă la rambursarea TVA suma de 4 570 de lei. Principalele deficienţe constatate, care au condus la calcularea de obligaţii fiscale suplimentare şi, respectiv, la aplicarea de amenzi contravenţionale şi întocmirea de sesizări penale, au fost sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, întocmirea incompletă şi necorespunzătoare a actelor şi documentelor contabile, nefuncţionarea la sediul social declarat, înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale emise de societăţi tip „fantomă”, efectuarea de tranzacţii fictive.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor