Bugetul, cu copy/paste

Bugetul, cu copy/paste
Preşedinţia britanică a Uniunii Europene a fost protagonista unei gafe de proporţii, după ce a propus din neatenţie ca Uniunea să cheltuie peste 22.682 de miliarde de euro – adică … de 27 de ori întregul său buget pe termen lung, în cooperarea cu … săracii lumii.

Adică, state din Africa, zona Pacificului şi Caraibe.
Scandalul, rămas fără urmări grave – a intervenit în plină controversă legată de bugetul Uniunii pentru 2007-2013.

O serie de diplomaţi europeni au început să-şi pună întrebări serioase cu privire la planul Marii Britanii de a aloca … 22.682 miliarde de euro pentru cooperarea cu unele dintre cele mai sărace state ale lumii.

Asta în condiţiile în care pentru bugetul pe termen lung al Uniunii se propuseseră doar … 846,8 miliarde. Neânţelegerea a fost în cele din urmă lămurită. S-a declarat că preşedinţia britanică a copiat pur şi simplu propunerea făcută cu câteva luni în urmă la Luxemburg.

A … uitat să schimbe însă virgula continentală europeană în punctul zecimal britanic. Aşa că a ieşit … o avere. Un dimplomat britanic cu simţul umorului glumea că suma putea efectiv să … ducă UE la faliment.

Un comunicat oficial al preşedinţiei britanice a lămurit că de fapt, era vorba despre o sumă de 22,6 miliarde de euro pentru aceste state sărace.
Regulament de plasare a anunturilor