Buget de criză la Primăria Timişoara

5Comentarii
Buget de criză la Primăria Timişoara
Primăria Timişoara a cheltuit mai mult decât a încasat anul trecut. Consilierii locali s-au întâlnit, vineri, într-o şedinţă extraordinară, pentru a aproba acoperirea deficitului bugetar aferent anului 2009 din fondul de rulment. În 2010 vor fi probleme la capitolul investiţii, estimează reprezentanţii municipalităţii.

Veniturile la bugetul local au fost mai mici decât cheltuielile. Municipalitatea a încheiat anul trecut cu un deficit bugetar de peste 8 milioane de lei. Consilierii locali au aprobat, vineri, un proiect de hotărâre prin care s-a hotărât acoperirea definitivă a deficitului în valoare de 8.168.933,16 lei, rezultat prin execuţia curentă a bugetului local la 31 decembrie 2009, din fondul de rulment propriu.

Viceprimarul Sorin Grindeanu spune că deficitul va afecta în principal capitolul investiţii. „Am făcut un reglaj astăzi, prin proiect, legat de acoperirea golurilor temporare apărute în fondul de rulment. Vor fi afectate, pe parcursul anului 2010, noile investiţii, adică nu vor mai fi în cuantumul prevăzut de noi şi va trebui să mergem, pe parcursul anului 2010, cel puţin în prima parte, pe a închide anumite investiţii pe care nu am reuşit să le închidem în 2009, din punct de vedere financiar. Pentru că sunt lucrări executate, recepţionate, şi n-au putut fi plătite”, a declarat edilul. Au scăzut veniturile faţă de anul precedent, iar ceea ce s-a estimat, ca predicţie bugetară pe anul 2009, nu s-a realizat, au explicat reprezentanţii primăriei.

Consilierii se aşteaptă la un an greu

Deşi spun că existenţa unui deficit bugetar n-ar trebui să-i îngrijoreze pe timişoreni, aleşii estimează ca anul 2010 va fi unul dificil. „Existenţa unui deficit bugetar este un lucru normal în orice organizaţie, mai ales în cele cu caracter public. Nivelul deficitului bugetar al municipiului Timişoara nu este nicidecum unul îngrijorător. Ceea ce însă ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat este scăderea, în termeni reali, a bugetului municipiului Timişoara, scădere care se va manifesta şi în anul 2010, chiar mai puternic decât în 2009”, este de părere consilierul local Ciprian Jichici.

Grindeanu vorbeşte despre deturnări de fonduri

În altă ordine de idei, viceprimarul Sorin Grindeanu acuză Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de… deturnare de fonduri. „Am trimis o adresă către Ministerul Finanţelor, pentru că pe lunile de final ale anului 2009 cotele defalcate din impozitul pe profit la marii contribuabili, ceea ce înseamnă 47 la sută, nu ne-au fost livrate. Din punctul meu de vedere, asta înseamnă deturnare de fonduri de către cei de la ANAF sau Ministerul Finanţelor şi vor trebui să răspundă”, a declarat Grindeanu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor