Bucurie, resemnare şi dezamăgire în rândul liderilor politici din Timiş

104Comentarii
Bucurie, resemnare şi dezamăgire în rândul liderilor politici din Timiş
Vedeţi cum au comentat liderii principalelor partide politice din Timiş rezultatele alegerilor prezidenţiale anunţate de Biroul Electoral Central, care îl dau drept câştigător pe Traian Băsescu, după ce Mircea Geoană a rămas… „preşedintele exit-poll-urilor”.

Potrivit preşedintelui filialei Timiş a PDL, Constantin Ostaficiuc, faptul că Traian Băsescu a obţinut, în Timiş, aproape 60 la sută din voturi arată că „alianţele de conjunctură” nu au valoare în faţa voinţei alegătorilor. El a făcut referire la pactul încheiat între PSD, PNL şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, PNŢCD-aripa Sârbu, pentru susţinerea lui Mircea Geoană, în 1 Decembrie.

 „Timişorenii şi timişenii au optat pentru un preşedinte care s-a aflat şi se va afla pentru următorii 5 ani în legătură directă cu ei, un preşedinte care nu va fi marioneta nimănui şi a cărui unică preocupare este interesul cetăţeanului. Timişenii au înţeles că o luptă electorală se câştigă nu prin semnarea unor înţelegeri în favoarea unor grupuri de interese, ci prin realizări concrete. Pactul ruşinii, semnat pe 1 Decembrie, de ziua naţională, într-un loc sacru pentru timişoreni, nu a fost acceptat, şi asta cu atât mai mult cu cât semnatarii nu i-au intrebat pe cei pe care ar trebui să îi reprezinte dacă sunt de acord cu acestă înţelegere”, a declarat Ostaficiuc. Liderul PDL Timiş a mai precizat şi că voturile obţinute de Traian Băsescu îi dau legitimitatea „de a face în aşa fel încât judeţul Timiş să fie reprezentat în Guvernul României”.

Grindeanu: „Exit-poll-urile nu iau în calcul fraudele”

Prim-vicepreşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, consideră că „exit-poll-urile nu iau în calcul fraudele”, de aici ar fi diferenţa între estimări şi rezultatele oficiale, şi de aceea ar trebui ca organele abilitate să investigheze modul în care s-a votat în secţiile speciale, unde a fost o afluenţă foarte mare de alegători, mai ales în Timiş, pentru a vedea dacă aceştia nu au votat de mai multe ori:

Eu cred că la nivel naţional au fost foarte multe fraude. Cert este că, dacă Traian Băsescu vrea să aibă un mandat corect obţinut, chiar el ar trebui să fie de acord cu renumărarea voturilor şi investigarea modului în care s-a votat la secţiile speciale, ca să nu existe niciun dubiu, pentru a se elimina suspiciunile de fraudă electorală. Dacă acesta este rezultatul, înseamnă că asta a ales România”, a declarat Grindeanu. În ceea ce priveşte rezultatul obţinut de PSD în Timiş, social-democratul a spus că acesta este „în nota obişnuită a judeţului, nici foarte rău, nici foarte bun, ceva mai bun pe Timişoara”.

Robu: „Aceste alegeri au atentat la temelia democraţiei”

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, este convins că prin felul în care a decurs campania electorală şi turul doi de scrutin s-a atentat la democraţie, însă el nu crede că mai există vreo şansă ca aceste rezultate să mai fie întoarse, iar câştigător să fie declarat Mircea Geoană.

Din informaţiile mele, nu mai există nicio posibilitate de schimbare a rezultatului. Nu exclud ca alţii să fie mai bine informaţi ca mine. Am convingerea că aceste alegeri au atentat la temelia democraţiei atât prin modul de desfăşurare a campaniei electorale, dar şi prin ceea ce s-a întâmplat în ziua votării, iar aici mă refer şi la fraude, dar şi la coruperea electoratului, prin punerea în joc a unor sume imense în raport cu ceea ce am avut, spre exemplu noi, PNL Timiş”, a afirmat Robu. În ceea ce priveşte rezultatul votului în Timiş, Robu a afirmat că PDL a obţinut un scor de aproape 60 la sută deoarece a pornit de pe o poziţie foarte bună în rândul electoratului timişean, dar, a spus el, rezultatele au fost influenţate şi de faptul că „diversiunea cu lupta împotriva comunismului a prins foarte bine”.

Ciuhandu: „Nu întrevăd nicio speranţă pentru România”

Primarul Timişoarei şi liderul filialei Timiş a PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu, care a devenit în această campanie un aliat al candidatului PSD, Mircea Geoană, alături de liberali, a declarat că rezultatul votului trebuie respectat, chiar dacă nu întrevede nicio speranţă de mai bine pentru România: „Noi ne-am pus speranţele într-un proiect care implică şi oameni de stânga, şi de centru, şi de dreapta, un proiect pe care l-am considerat a fi benefic pentru România. Din păcate, se pare că electoratul român nu a validat acest proiect. Suspiciunile care există vizavi de fraudarea votului trebuie investigate, însă în lipsa unor dovezi concrete, rezultatul alegerilor trebuie respectat, indiferent că ne convine sau nu. Din păcate, nu întrevăd nicio speranţă pentru România, atâta timp cât atitudinea constantă de scandaluri, contestare şi circ nu se va schimba. Parteneriatul pentru Timişoara nu poate fi pus în aplicare”, a spus Ciuhandu.

 

 104Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor