Branzan: Nu sunt implicatii politice in concursul pentru managerii de spitale

4Comentarii
Branzan: Nu sunt implicatii politice in concursul pentru managerii de spitale
Tot mai mulţi politicieni se implică în concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la patru spitale din Timişoara, care se află în subordinea primăriei. Este şi cazul fostului ministru al Sănătăţii, Ovidiu Brânzan, care susţine că, în opinia sa concursul nu este politizat şi nici ilegal.

Brânzan, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte PSD, a afirmat că este bine ca Primăria Timişoara să se implice în aceste concursuri deoarece arată că îşi asumă responsabilitatea pentru viitorul acestor spitale.

„Susţin că primăria este bine să se implice în concursul pentru ocuparea funcţiei de manager. Totuşi îşi asumă o responsabilitate privind funcţionarea de acum înainte a spitalelor din oraşul nostru. Lucru pe care, de altfel, ni-l dorim pentru că avem nevoie de această implicare, nu numai la nivel organizatoric, dar mai ales la nivel financiar”, a declarat Brânzan.

El a anunţat că, în cadrul PSD Timiş s-a creat un Departament de sănătate, care va propune, în viitor, interconectarea celor patru unităţi sanitare sub o singură tutelă, ceea ce ar însemna costuri reduse pentru spitale şi servicii mai calitative. 

„În alte oraşe, primăriile au creat reţele de spitale interconectate sub o singură conducere. Acest lucru îl vom analiza şi am putea să îl propunem şi Primăriei Timişoara. Avem nevoie de Primăria Timişoara pentru a optimiza sistemul sanitar din oraş”, a mai spus fostul ministru al Sănătăţii.

El a dat ca exemplu faptul că, dacă acest sistem ar fi pus în practică, s-ar putea achiziţiona un singur aparat tomograf de către un spital, iar celelalte unităţi sanitare ar putea trimite pacienţii care au nevoie de aceste analize la respectivul spital, ceea ce ar reduce semnificativ costurile din acest domeniu.

Întrebat dacă concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la cele patru unităţi sanitare este politizat, având în vedere multiplele declaraţii făcute de politicieni pe această temă în ultima vreme, vicepreşedintele PSD Timiş a afirmat că nu crede acest lucru.

„După mine nu este politizat concursul, pentru că şi PSD-ul şi ceilalţi parteneri cu care am discutat în ultima perioadă am înţeles că la nivel de spitale nu e suficient să ai un om al tău numit politic. Este nevoie să ai un manager bun, indiferent din ce partid este, pentru că dacă lucrurile merg prost suferim noi, ca şi cetăţeni ai oraşului, dar şi noi partidele care ni l-am asumat. Şi noi, PSD-ul, şi primăria au înţeles lucrul acesta”, a conchis Brânzan.

B.A.M.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor