Brânzan cere excluderea lui Sârbu din PSD

38Comentarii
Brânzan cere excluderea lui Sârbu din PSD
Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brânzan cere excluderea din partid a preşedintelui PSD Timiş, Ilie Sârbu, din cauza reacţiei pe care acesta a avut-o săptămâna trecută la aflarea veştii că Sorin Grindeanu şi-a depus demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş.

Brânzan aminteşte că, la începutul lunii februarie, a cerut o analiză a organizaţiei PSD Timiş, după ce, afirmă el, era evident că aceasta pierduse toate alegerile locale în ultimii şase ani şi că nu mai era condusă nici măcar „în rarele momente” în care preşedintele Ilie Sârbu se afla în teritoriu.

„În urmă cu câteva săptămâni, am solicitat o analiză cinstită a activităţii organizaţiei judeţene a PSD Timiş, în timpul mandatului lui Ilie Sârbu. Era evident că pierdusem în judeţ toate alegerile din ultimii 6 ani. Era evident că organizaţia nu mai era condusă, nici măcar în rarele momente când preşedintele ei, mai mult onorific, ajungea prin judeţ (ca să nu mai vorbim de colegiul senatorial pe care îl reprezintă). Era evident ca exista o nemulţumire generalizată în rândul membrilor de partid din Timiş. Aceste motive m-ar fi determinat să cer demisia lui Ilie Sârbu, dar numai după o evaluare atentă şi doar în cadrul statutar al partidului”, afirmă Brânzan într-o declaraţie de presă transmisă, marţi, presei.

Brânzan susţine că „atacul suburban” al preşedintelui PSD Timiş, Ilie Sârbu, îndreptat împotriva lui Sorin Grindeanu, după ce acesta din urmă şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş, îl determină să solicite excluderea din partid a liderului judeţean.

„Dar, nenumăratele atacuri verbale ale lui Ilie Sârbu, derulate public de-a lungul timpului împotriva a numeroşi colegi, atât din judeţ cât şi de la nivel central, care au culminat cu recentul atac suburban asupra preşedintelui organizaţiei PSDTimişoara, Sorin Grindeanu, care tocmai a avut demnitatea să îşi dea cu discreţie demisia din funcţia de prim vicepreşedinte al PSD Timiş, mă obligă să reacţionez.  Statutul PSD, precum şi hotărârile Biroului Permanent Judeţean al PSD Timiş, prevăd fără echivoc că orice atac public la adresa unui coleg, în afara organelor statutare ale partidului, se sancţionează cu excluderea din partid! Pentru a respecta statutul PSD, dar şi pentru a reda onoarea organizaţiei şi a membrilor PSD din Timiş, solicit excluderea din partid a (ex)preşedintelui PSD Timiş, Ilie Sârbu”, mai precizează Brânzan.

Şi fostul deputat PSD Petru Andea spune că există o hotărâre a Biroului Permanent Judeţean care prevede excluderea din partid a celor care îşi denigrează public colegii. „Domnul Brânzan, după părerea mea pe bază de motive întemeiate, a cerut şi în urmă cu circa două luni demisia domnului Sârbu, ca urmare a unei absenţe îndelungate a acestuia. Există o hotărâre care prevede ca cei care denigrează public membrii de partid să fie excluşi din partid, propunerea a venit din partea domnului Sârbu şi a fost acceptată de Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş. Cred că poate fi pus în discuţie acest lucru. Eu susţin orice propunere de înnoire şi întinerire a partidului”, a declarat Andea.

Ilie Sârbu nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile lui Brânzan.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor