Bookfest aduce la Timisoara scriitori in voga si peste 15.000 de volume

De S.P.D.
Reactualizat la:
Bookfest aduce la Timisoara scriitori in voga si peste 15.000 de volume
Bookfest aduce la Timisoara scriitori in voga si peste 15.000 de volume
Lucian Boia, cel mai bine vândut autor al momentului în România, conform datelor asociaţiei naţionale a editorilor şi scriitorul mexican Juan Pablo Villalobos sunt capi de afiş ai celei de-a doua ediţii a  Salonului de Carte Bookfest Timișoara.

Lucian Boia va participa la o discuție cu cititorii despre „De ce este România altfel?”. Villalobos își prezintă la Timișoara romanul Fiesta în bârlog. Printre evenimentele de neratat ale ediţiei, organizatorii semnalează dezbaterea cărții cardinalului Giangfranco Ravasi, ce oferă “răspunsurile unui posibil viitor Papă la întrebările necredincioșilor”.

Cea de-a doua ediție a Salonului de Carte Bookfest va avea loc în perioada 14-17 martie 2013, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT) din Bd-ul Eroilor de la Tisa nr. 22. Organizatorii  le promit  timişorenilor cele mai bune cărţi şi întâlniri cu cei mai în vogă autori.

„Vizitatorii sunt așteptați cu o ofertă de peste 15.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din țară și din Timișoara (Editura All, Curtea Veche Publishing, Editura Excelsior Art, Editura Herald, Editura Humanitas, Editurile Lider și Muzicală, Meteor Press, Editurile Polirom și Cartea Românească, Editura Rao, Editura Ponte, Editura Trei, Editura Universității de Vest), dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România) și Cartea de Nisip. Nu în ultimul rând, părinții vor putea găsi cele mai frumoase daruri pentru copii la standurile editurilor Corint Junior și Gama. Pe 15 martie, de la ora 18:00, cititorii vor putea participa la o întâlnire cu autorul mexican Juan Pablo Villalobos. Prozator, eseist şi critic literar, acesta obişnuieşte să abordeze în textele sale teme surprinzător de diverse, de la influența avangardei asupra operei lui César Aira la „tangologie”, și de la teme erotice la literatura latino-americană în prima jumătate a secolului al XX-lea.   Fiesta în bârlog, prima sa carte, a făcut vâlvă în toată lumea de îndată ce a apărut, ajungând direct pe lista scurtă pentru Guardian First Book Award şi la puţin peste un an fiind deja publicată în 15 ţări.

În ultima zi a salonului, Lucian Boia va participa la o discuție cu cititorii despre „De ce este România altfel?” (discuție omonimă cu titlul ultimei sale cărți). Opera lui Lucian Boia este foarte vastă și variată, cuprinzând numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria între adevăr şi ficţiune) şi la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cât şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii (de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie).

Un alt eveniment ce nu trebuie ratat este dezbaterea cărții cardinalului Giangfranco Ravasi, Întrebări privitoare la credință – 150 de răspunsuri la întrebările celor care cred și ale celor care nu cred” (Editura Humanitas). Dezbaterea va avea loc vineri, 15 martie, la ora 16:00 și va fi moderată de preotul Nikola Laus, secretar al Episcopiei Romano-Catolice Timișoara. Gianfranco Ravasi este cercetător al Bibliei cu o largă recunoaştere internaţională, teolog, ebraist şi arheolog şi, din anul 2010, cardinal, având șanse de a fi următorul ocupant al scaunului pontifical.

Așa cum se obișnuiește la Salonul de Carte Bookfest, cei care vor hotărî să poposească printre cărți vor avea ocazia să intre gratuit la cinematograful de artă Bookfest, unde vor putea viziona filme premiate la festivaluri internaționale importante.

Salonul va include și o expoziție comună de fotografie a artiștilor Lucian Ionică, Mihai Zegrea și Dan Buruleanu, reunind lucrări din seriile de imagini intitulate Călătoria și Capadochia, respectiv o serie de metafore fotografice”, precizează Mihai Mitrică, director executiv Asociația Editorilor din România.

Intrarea în cadrul salonului, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Foto (c) fotosen.ro

Panglici, margele şi ultimul canibal, la Bookfest Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor