Bolnavii sunt aşteptaţi la farmacii

Bolnavii sunt aşteptaţi la farmacii
Aproape 29 miliarde de lei vechi au fost puşi la bătaie joi pe piaţa farmaceutică bihoreană, numai pentru gratuitele şi compensatele bihorenilor. Banii provin din a doua rectificare bugetară operată în acest an şi sunt alocaţi pentru medicamentele din lunile noiembrie şi decembrie.

CAS Bihor a calculat că anul acesta s-au alocat cu peste 100 miliarde de lei vechi mai mult faţă de bugetul prevăzut pe 2005, pentru medicamentele bihorenilor.
Potrivit instituţiei, aproape 29 miliarde ROL vor fi alocaţi numai pentru medicamentele gratuite şi compensate. Situaţia banilor poate fi vizualizată şi pe www.casbh.rdsor.ro.

Pe lângă compensate, rectificarea bugetară aduce alţi peste 43 miliarde de lei vechi, pentru plata arieratelor pe 2004 ale farmaciilor. În Bihor, 77 de farmacii, dintre cele aproximativ 130 de unităţi farmaceutice, au încheiat anul 2004 cu datorii. Cu banii primiţi acum, nici o farmacie din Bihor nu va mai avea datorii, a comunicat CAS Bihor.

2005, mai bogat

Potrivit CAS, în acest an, pentru compensatele bihorenilor s-au alocat mai mulţi bani decât bugetul iniţial. Acesta prevedea pentru compensatele din 2005 suma de 193,6 miliarde ROL.

Banii care au intrat în sistemul sanitar bihorean în acest an numai pentru medicamentele din farmacii se ridică la circa 330 miliarde ROL, adică mai mare cu peste 100 miliarde faţă de bugetul iniţial. Cu toate acestea, nici în 2005 gratuitele şi compensatele nu au ajuns la toţi.
Regulament de plasare a anunturilor