Boc doreşte adoptarea Legii de abilitare a Guvernului în forma convenită în Comisia juridică

Boc doreşte adoptarea Legii de abilitare a Guvernului în forma convenită în Comisia juridică
Premierul Emil Boc a ajuns miercuri dimineaţă la Parlament, unde urmează a avea loc şedinţa de plen a Senatului de adoptare a Legii de abilitare a Guvernului, anunţând că doreşte adoptarea formei negociate în Comisia juridică.

“Voi solicita să fie adoptat proiectul de lege în forma aprobată în comisii, cu participarea Guvernului în comisii. Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul a fost prezent, a susţinut amendamentele, le-am negociat, le-am discutat, suntem de acord cu forma reieşită din comisii”, a afirmat Boc.

“Eu nu abordez ca formalitate niciun act pe care-l adoptă Parlamentul, iar aici este vorba de Legea de abilitare a Guvernului pentru ca în perioada vacanţei parlamentare să poată emite ordonanţe simple şi cred că este un act de responsabilitate a Guvernului să vină în faţa Parlamentului şi să ceară acordul pentru ca până la începutul lunii februarie să poată emite acte normative cu putere de lege. Cred că este datoria primului-ministru să fie prezent aici, chiar dacă până acum nu s-a mai făcut. Spuneam şi ieri că obiceiurile bune trebuie începute la început de an”, a mai precizat premierul.

La ora transmiterii acestei ştiri, a început şedinţa plenului Senatului.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase