BNR împune noi condiţii

BNR împune noi condiţii
Instituţiile financiare nebancare trebuie să stabilească o procedură sistematizată pentru verificarea identităţii noilor clienţi şi a persoanelor care acţionează în numele acestora, se stipulează într-un proiect de normă privind prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Instituţiile financiare nebancare trebuie să stabilească o procedură sistematizată pentru verificarea identităţii noilor clienţi şi a persoanelor care acţionează în numele acestora şi să nu intre în relaţii de afaceri până când identitatea noului client nu este verificată în mod corespunzător, se stipulează în proiectul de normă al BNR privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului prin intermediul instituţiilor financiare nebancare.

Pentru stabilirea identităţii clientului, instituţiile financiare nebancare vor putea apela la orice documente, date sau informaţii provenind din surse de încredere şi vor depune diligenţele necesare pentru verificarea informaţiilor furnizate de client, se mai menţionează în proiectul de normă al BNR.

Verificarea se poate realiza prin observarea directă a locaţiei la adresa indicată, prin schimb de corespondenţă şi/sau accesarea numărului de telefon furnizat de client, verificarea informaţiilor furnizate de client cu cele înscrise pe facturile remise la plată sau prin orice altă metodă.

Instituţiile financiare nebancare au obligaţia de a păstra toate evidenţele cu privire la identitatea clienţilor şi la relaţia cu aceştia, cel puţin 5 ani după încheierea relaţiei cu respectivul client. Aceste evidenţe trebuie să fie suficiente pentru a permite o reconstituire a tranzacţiilor – inclusiv suma şi tipul valutei – şi pentru a furniza, dacă este necesar, probe pentru incriminarea faptelor de natură penală, se mai precizează în proiectul de normă elaborat de BNR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor