Birocratie la patrat: Mii de rechizite gratuite pentru elevi din Timis raman in depozit, an de an

De Adrian Panduru
Birocratie la patrat: Mii de rechizite gratuite pentru elevi din Timis raman in depozit, an de an
© Tion: Birocratie la patrat: Mii de rechizite gratuite pentru elevi din Timis raman in depozit, an de an
În Timiș, peste 10.000 de elevi vor putea beneficia de rechizite școlare gratuite… după începerea anului școlar. Deși părinții și copiii lor se încadrează în cerințele necesare pentru a primi aceste rechizite de la stat, acestea rămân deseori în depozitul Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Cauza? Valoarea lor este mică și trebuie procurate multe acte pentru a le primi. Așa că părinții spun pas și mai bine dau o tură prin magazine…

În acest an, 10.300 de copii din Timiș vor putea beneficia de rechizite școlare, care se dau la cerere.

„Avem stocuri din anii anteriori pentru acei copii. Rechizitele vor fi distribuite după începerea anului școlar. Există un calendar clar. Am avut și un control de la Curtea de Conturi și una dintre observații a fost că: de ce am împărțit acele rechizite înainte de începerea anului școlar. Foarte mulți părinți nu depun dosarele pentru rechizite. Valoarea pachetelor este între 25 – 30 de lei, mult prea mică pentru actele pe care trebuie să le procure. Eu am convingerea că multe rechizite, câteva mii, vor rămâne în continuare în stocuri”, a spus Halasz Ferenc, inspectorul școlar general adjunct de Timiș.

Rechizitele şcolare se acordă elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2016, este de maximum 50% din salariul de bază minim.

Rechizitele vor fi acordate pe bază de: cerere de solicitare acordare pachet rechizite şcolare, formulată de reprezentantul legal al elevului; adeverință venit net pentru luna iulie 2016 . La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizaţii de şomaj luna iulie 2016, creanţe legale, convenţii civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de întreţinere pentru copii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi acordate în condiţiile legii.

Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile sau imobile, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare şi arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea (de la Administraţia Financiară).

Sunt necesare și copii după: certificat de căsătorie; certificate de naştere copii; sentinţa de divorţ cu menţionarea încredinţării tutelei copilului/copiilor; carte de identitate părinţi/fraţi/surori.

A, să nu uităm dosarul cu şină.

Trebuie ceva documente, iar drumul la magazin parcă e mai scurt față de drumul birocrației…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor