Bill Gates, in asentiment cu Agroland

Bill Gates, in asentiment cu Agroland
ADVERTORIAL. Fondatorul Microsoft promoveaza cresterea pasarilor in propria gospodarie si se declara “incantat de gaini”.

“Daca ati avea un buget de 2 dolari pe zi, ce ati face pentru a va imbunatati calitatea vietii?”, ne intreaba Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corporation, intr-un articol publicat recent pe blogul sau.

Avand tangenta cu foarte multe familii cu venituri foarte mici, prin intermediul fundatiilor pe care le ajuta, Gates este de parere ca cel mai bun lucru pe care familiile din zonele rurale le pot face pentru un trai mai bun este sa asigure necesarul de hrana in propria gospodarie, mai exact, crescand pasari de curte.

Argumentele sale sunt multiple, cele mai importante fiind:

1. Cresterea de pasari este o indeletnicire foarte putin solicitanta, atat financiar, cat si din punct de vedere al timpului investit. Pasarile se pot alimenta cu ce gasesc prin curte, desi, recunoaste Gates, ca este mult mai indicat sa le hranim adecvat, pentru ca acestea sa aiba o crestere mai rapida si carne bogata nutritiv. Nu au nevoie decat de un adapost in care sa creasca, care nu necesita prea multe investitii. Singurul lucru, sustine Gates, de care trebuie sa ne asiguram, este vaccinarea adecvata a pasarilor, care le feresc de boli si ne garanteaza reusita investiei.

2. Cresterea de pasari reprezinta o investitie foarte buna. Sa presupunem ca avem 5 gaini in gospodarie. Daca ouale sunt fecundate, in trei luni, acele gaini vor avea 40 de pui. Puii vor fi vanduti, iar investitia va fi valorificata semnificativ.

3. Cresterea de pasari contribuie la sanatatea copiilor nostri. Tristul adevar este ca malnutritia duce la decesul a peste 3,1 milioane de copii pe an, la nivel mondial. Consumul de oua – alimente bogate in proteine si nutrienti – ar putea fi un mod eficient in lupta impotriva malnutritiei.

“In timpul copilariei mele, gainile nu reprezentau un obiect de studiu, cel mult erau un subiect pe baza caruia faceam glume. A fost o revelatie pentru mine sa descopar importanta acestor pasari in lupta impotriva saraciei. Stiu ca suna amuzant, dar cu toata seriozitatea ma declar incantat de gaini”, conclude Bill Gates in articolul sau.

Bill Gates continua pe pagina sa de Facebook seria articolelor despre beneficiile cresterii pasarilor de curte, iar ideile sale coincid cu ceea ce a promovat Agroland inca de la inceputurile sale, in urma cu aproape 20 de ani: hrana produsa in propria gospodarie este mai ieftina si mai calitativa. In plus, daca pasarile sunt hranite corespunzator, acestea vor creste mai repede, mai usor, iar carnea va fi mai bogata in nutrienti si mai gustoasa.

Daca doriti sa aflati mai multe, aveti aici intregul articol, in limba engleza: http://bit.ly/1UHbKmI.