Bilanţ de an şi proiecte pentru anul viitor la Consiliul Judeţean Timiş

Bilanţ de an şi proiecte pentru anul viitor la Consiliul Judeţean Timiş
La final de an, mai marii judeţului Timiş au făcu un bilanţ al anului 2009, cu bune şi cu rele. La împliniri, liderii judeţeni au trecut faptul că niciun drum aflat în subordinea CJ Timiş nu a fost blocat de zăpada căzută în ultimele zile, în timp ce cea mai mare neîmplinire este legată de nerealizarea deponeului ecologic de la Ghizela.

„Cea mai mare neîmplinire este legată de realizarea deponiei ecologice de la Ghizela, care ştiţi că a fost întârziată de nişte procese şi nişte contestări. Dar este bine că am reuşit să semnăm contractul şi sperăm ca, până în vară, deponia ecologică de la Ghizela să fie finalizată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

 

O altă neîmplinire a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş este legată de nefinalizarea lucrărilor la Bastionul Therezia, care ar fi trebuit să fie dat în folosinţă în luna august, însă acest lucru nu va fi posibil până anul viitor.

„O a doua investiţie care nu a întârziat este Bastionul. Această investiţie trebuia finalizată în august, cu dispensă până în noiembrie. A apărut această întârziere cerută de constructor şi ea a apărut şi din motive subiective şi obiective. Explicaţia obiectivă este că întotdeauna, atunci când restaurezi un monument nu ştii ce descoperi, ca să poţi să găseşti soluţii şi ceea ce ai gândit iniţial este posibil să nu fie valabil, motiv pentru care este nevoie de intervenţia proiectantului. Iar motivul subiectiv este legat de faptul că a fost o perioadă când constructorul a întârziat din vina lui”, a mai spus Ostaficiuc.

Tot la neîmpliniri este trecută nefinalizarea extinderii clădirii Palatului Administrativ programată iniţial pentru 31 decembrie, însă lucrările se vor prelungi până la începutul anului viitor.

Ca proiecte, Consiliul Judeţean Timiş doreşte să înceapă construcţia unei maternităţi noi, clădirea urmând să fie situată între Casa Austria şi Spitalul Judeţean. De asemenea, se doreşte demararea unui proiect de împădurire a 100 de hectare de terenuri agricole degradate, unde CJ Timiş va asigura o parte din finanţare, o altă parte urmând să fie asigurată e Guvern.

În materie de drumuri, Consiliul Judeţean Timiş intenţionează să demareze reabilitarea drumului Timişoara-Buziaş-Lugoj şi realizarea variantei de ocolire a oraşului Buziaş şi reabilitarea drumului Periam-Sânnicolau Mare.

Însă pentru ca toate acestea să fie posibile, CJ Timiş are nevoie de un buget, aprobarea acestuia depinzând de trecerea bugetului naţional prin Parlament de către viitorul Guvern. Din această cauză, susţine Ostaficiuc, aprobarea bugetului judeţean pe anul 2010 nu va fi posibilă decât în ianuarie.

Ostaficiuc a ţinut însă să tragă şi un semnal de alarmă pentru primăvara anului 2010, când meteorologii anunţă inundaţii în Timiş. El speră ca acestea să nu aibă amploarea celor din 2005, însă, susţine el, timişenii trebuie să se pregătească şi pentru această „neplăcută posibilitate”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor