Bikerii timişoreni vor ca cei vinovaţi pentru accidentul lui Mătăsosu’ să fie traşi la răspundere

13Comentarii
Bikerii timişoreni vor ca cei vinovaţi pentru accidentul lui Mătăsosu’ să fie traşi la răspundere
Pe 26 iulie 2009, Andrei Popoviciu, zis Mătăsosu’, s-a stins din viaţă în urma unui accident ce a avut loc pe raza localităţii Măureni din judeţul Caraş-Severin. Prietenii săi din cadrul asociaţiei Timişoara Bikers nu l-au uitat şi au iniţiat o petiţie online prin care cer autorităţilor să-i pedepsească pe cei responsabili de producerea accidentului.

Petiţia a fost publicată pe site-ul petitieonline.com, se numeşte „Siguranţa pe 2 roţi” şi este adresată Parlamentului României, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Prefecturii şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Caraş Severin şi primăriei din Măureni.

Confrom membrilor Timişoara Bikers, Andrei Popoviciu se deplasa regulamentar dinspre Reşiţa spre Timişoara, iar, la un moment dat, în faţa sa a apărut o cireadă de vaci, care traversa şoseaua naţională. Mătăsosu’ nu a reuşit să oprească în timp util pentru a evita impactul cu unul dintre animale, iar echipajul de urgenţă sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva. Andrei avea doar 26 de ani.

Noi considerăm că în cazul relatat mai sus nu au fost respectate prevederile Codului Rutier, subsecţiunea 2, articolul 162, privind traversarea drumurilor naţionale de către animale şi ale Ordonanţei de urgenţă nr. 69 din 2007. Ne dorim ca niciun alt particpant la trafic să nu mai fie nevoit să suporte consecinţele neaplicării legilor menţionate mai sus. Dorim să declanşăm o acţiune la nivel naţional care să urmăreasca prevenirea unor evenimente ca şi cele descrise mai sus”, se arată în petiţia motocicliştilor.

Astfel, ei îşi doresc să fie traşi la răspundere toţi cei care nu au aplicat sau au aplicat incomplet legile de mai sus, să fie schimbat îngrijitorul comunal cu o persoană responsabilă şi să se interzică păscutul animalelor în zona de protecţie a drumurilor. Mai mult, ei speră să convingă autorităţile competente să marcheze pe drumurile europene, naţionale şi judeţene zonele în care se poate face traversarea animalelor şi să fie atenţionaţi toţi cetăţenii proprietari de animale domestice din comuna Măureni asupra pericolului pe care îl reprezintă lăsarea nesupravegheată a animalelor.

Petiţia a strâns deja penste 100 de semnături şi poate fi citită la adresa http://www.petitiononline.com/matasosu/petition.html.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor