Big Brother în Banat

3Comentarii
Simţi că te urmăreşte cineva?
Simţi că te urmăreşte cineva?
TIMIŞOARA – Locuitorii din vestul ţării vor fi monitorizaţi non-stop prin intermediul unor camere video instalate în mai multe puncte cheie din oraşe. Câteva dispozitive de supraveghere au fost montate deja la Lugoj, dar şi la Universitatea de Vest din Timişoara.

Administraţia locală din Timişoara şi-a exprimat anul trecut intenţia de a monta camere video în centrul oraşului. Proiectul a prins deja contururi prin montarea unor camare video în parcarea de la Modex, de către Telpark. Şi la Caransebeş se poartă discuţii pe marginea unui astfel de proiect. La Lugoj, în schimb, au fost montate deja câteva camere de supraveghere, lângă Universitatea Europeană Drăgan şi în faţa Hotelului Dacia.

Autorităţile locale lugojene vor continua proiectul şi anul acesta. Alte camere video vor fi montate la intrările şi ieşirile din oraş, în principalele intersecţii sau în locurile unde se formează de obicei depozite ilegale de gunoi. Investiţia totală este de 10.000 de lei, iar banii au fost strânşi exclusiv din sponsorizări. Imaginile sunt monitorizate de la sediul Poliţiei Comunitare Lugoj.

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara sunt monitorizaţi şi ei non-stop, prin intermediul a nouă camere video instalate în amfiteatre. Conducerea universităţii a decis montarea lor pentru a preveni distrugerea sau furtul materialelor didactice. Cei care se bazau pe diferite metode de copiat pentru a-şi promova examenele au primit astfel o lovitură sub centură, iar profesorii sunt încântaţi. Investiţia de la Universitatea de Vest este de aproape 50.000 de lei.
Tiberiu Szoke
tiberiu.szoke@informmedia.ro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor