Biblioteca judeţeană într-un …click

1Comentariu
Angajaţii BJT scanează cărţile pentru a le posta pe Internet
Angajaţii BJT scanează cărţile pentru a le posta pe Internet
TIMIŞOARA. Viteza cu care trăim nu ne mai permite, multora dintre noi, să punem mâna pe o carte. Anticipând amploarea pe care o va lua Internetul, Biblioteca Judeţeană Timiş (BJT) a început, încă de acum trei ani, să scaneze cărţi pentru a le posta pe propriul site, www.bjt.ro.

„Am fost incluşi într-un proiect pilot al Institutului Cultural din Bucureşti, alături de alte două biblioteci din ţară. Proiectul a durat trei ani, iar noi am introdus cărţi pe Internet. În toată ţara, sunt 4.000 de edituri, iar tirajele sunt mici, de câteva sute de exemplare.

Cum Timişoara nu are edituri foarte puternice şi pentru a ieşi dintr-o izolare de informaţie, cu acceptul câtorva edituri din oraş, am reuşit să scanăm mai multe cărţi şi să punem full text pe Internet pentru a fi accesate de oricine din lume. Avem lunar câteva mii de vizitatori”, ne-a spus directorul BJT, Paul Eugen Banciu. „Avem în principal scriitori bănăţeni şi volume editate de BJT”, a mai precizat Banciu.

„Există 110 titluri pe site, la care continuăm să adăugăm”, ne-a declarat directorul BJT, unde lucrează 76 de angajaţi, deşi conform legii, numărul acestora ar trebui să fie dublu. Cei mai avantajaţi de această metodă sunt elevii şi studenţii, care se pot documenta astfel mult mai rapid pentru referatele şi lucrările pe care trebuie să le întocmească.

În medie, unul din zece timişoreni împrumută cărţi de la BJT şi de la filialele aflate în cartierele din oraş, iar în tot judeţul Timiş sunt aproximativ 170 de biblioteci.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor