Behela TV, televiziunea locala din Dumbravita, intra in emisie

De Corina Eva
Behela TV, televiziunea locala din Dumbravita, intra in emisie
Trei zile au mai rămas până ce Behela TV va prinde viaţă. Cel mai nou studio de televiziune locală se va inaugura la Dumbrăviţa, în mansarda şcolii. Proiectul beneficiază de o finanţare totală de aproape 200.000 de euro.

Bunele relaţii dintre localităţile înfrăţite Szentes din Ungaria şi Ujszentes-Dumbrăviţa din Romania au generat, în timp, mai multe proiecte în parteneriat pentru care s-a obţinut finanţare europeană. Astfel s-a derulat proiectul „Centru euroregional pentru tineret”, iar din decembrie 2010 a început un alt proiect transfrontalier important, „Parteneriat pentru comunitatea regională”, în colaborare cu Fundaţia Civil TV din Szentes. Prin acest proiect la Dumbrăviţa se va inaugura peste doar trei zile un studio de televiziune local, numit „Behela TV”, iar la Szentes se va moderniza studioul existent.

Postul de televiziune al Comunei Dumbrăviţa, Behela TV va fi inaugurat sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 11, pe strada Petofi Sandor, nr. 29 ( la mansarda școlii).

Cele două televiziuni partenere, cea din Dumbrăviţa şi Szentes, vor realiza reportaje, emisiuni de ştiri euroregionale, vor face schimburi de emisiuni TV subtitrate, programe culturale de interes, oferind posibilitatea comunităţilor locale regionale de a se prezenta şi a se cunoaşte reciproc.

Proiectul are o finanţare totală de 181.138 de euro şi, pentru realizarea obiectivelor propuse, va fi implementat de o echipă mixtă formată din specialişti din ambele localităţi.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !