Asociatiile de producatori agricoli – o necesitate

De Cristian Lungu
Localitatea Becicherecu Mic, alături de Biled, Satchinez şi Dudeştii Noi, a fost cuprinsă în programul de teledetecţie (remăsurare a suprafeţelor agricole) subvenţiile aferente anului agricol 2009-2010 vor fi primite până, cel târziu, în data de 28 februarie 2011.

Recent, Constantin Buzatu, primarul comunei Becicherecu Mic, a participat, alături de alţi responsabili din domeniu, la o întâlnire cu ministrul Valeriu Tabără. Din discuţiile purtate s-a desprins, printre altele, necesitatea înfiinţării asociaţiilor de producători agricoli.

”Ținând cont că România este membră a Uniunii Europene, pentru o mai bună eficientizare a muncii producătorilor agricoli şi, în mod expres, a participării acestora la formarea preţului la produsele de origine animală şi vegetală, este absolut necesară constituirea asociaţiilor, a grupurilor de producători pe profil agricol şi zootehnic. În comuna noastră ar fi indicat să fie înfiinţate o asociaţie a producătorilor de cereale și plante tehnice și una a crescătorilor de ovine și bovine. În Timiș și la nivel național există astfel de asociații. De asemenea, la întâlnirea cu ministrul Valeriu Tabără am fost informați că sunt unele măsuri de dezvoltare a producătorilor agricoli cu ajutorul fondurilor europene pe Măsura 141 și 112. De exemplu, prin Măsura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an/fermă de semi-subzistenţă. Sprijinul se acordă pentru o perioadă de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeasi exploataţie agricolă. Detalii despre cum se pot asocia producătorii agricoli şi crescătorii de animale din comuna noastră dar şi despre cum se pot accesa banii pe Măsurile din PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală) se pot afla de la agentul agricol din primărie”, spune primarul dr. ing. Constantin Buzatu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Becicherecu Mic.
TION.RO

Search in Becicherecu Mic

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile