After – school la noi in comuna

De Cristian Lungu
Administraţia locală susţine învăţământul din comună. Lunar, se alocă 2.000 de lei pentru naveta celor 18 dascăli şi alţi 2.000 de lei pentru programul after-school (ore după şcoală).

”Noi suntem obligaţi prin hotărâre de guvern să decontăm cheltuielile de navetă ale celor 18 cadre didactice care nu au domiciliul în comună. De asemenea, de circa doi ani, am decis să sprijinim programul after-school pentru o mai bună pregătire a elevilor şi pentru ca părinţii să nu-şi consume din timp pentru a-şi ajuta copiii la teme sau pentru a plăti bani de meditaţii. Practic, după orele de curs, și după o pauză de masă, elevii mai stau circa două ore la şcoală: cei din ciclul primar cu învăţătorii, elevii claselor V-VIII cu profesorii de limba română, matematică şi limba engleză. Din discuţiile avute cu profesoara Delia Cian, directoarea şcolii din comună, am aflat că se înregistrează progrese evidente în nivelul de pregătire al unor elevi care, până să frecventeze orele de după şcoală, aveau note mai mici”, spune primarul Constantin Buzatu.

Programul after-school este un real succes. ”Suntem printre primele, și puţinele, localităţi din Timiş care derulează un astfel de program la şcoală. E adevărat, la început a fost ceva mai greu, dar cu timpul, după ce şi părinţii şi-au dat seama de ajutorul acordat de noi, au început să frecventeze aceste cursuri din ce în ce mai mulţi elevi. Practic, din cei 240 de elevi din comună, din clasele I-VIII, majoritatea frecventează orele after-school. Acest lucru ne-a făcut să continuăm acordarea acestui sprijin. Primăria şi CL Becicherecu Mic au hotărât să aloce bani pentru acest program în tot anul şcolar 2010-2011 dar şi în anul următor şi pe mai departe”, spune primarul comunei noastre. Și dascălii apreciază efortul financiar al administraţiei locale.

”Patru învăţători şi trei profesori predau la after-school, după un program bine stabilit care să cuprindă majoritatea claselor. Din semestrul al II-lea, elevii au şi engleză la aceste ore. Rezultatele se văd într-o mai bună pregătire a elevilor. Și asta, pe noi dascălii, nu are decât să ne bucure”, e de părere Delia Cian, directoarea Școlii cu clasele I- VIII din comuna noastră.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Becicherecu Mic.
TION.RO

Search in Becicherecu Mic

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile