BCM Elba va fi premiată de primărie pentru că a adus Cupa la Timişoara

Reactualizat la:
BCM Elba va fi premiată de primărie pentru că a adus Cupa la Timişoara
Componenţii echipei Baschet Club Municipal Elba Timişoara vor fi recompensaţi financiar de primărie pentru că au reuşit performanţa de a câştiga Cupa României. O performanţă realizată cu bani puţini, dacă facem comparaţia cu fotbalul, dar reuşită de nişte oameni cu mult caracter, consideră viceprimarul Adrian Orza.

Edilul a declarat, miercuri, că va fi iniţiat un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 50.000 de lei pentru BCM Elba Timişoara, proiectul urmând să fie supus spre aprobare în consiliul local la finele lunii. Băieţii antrenaţi de Dragan Petricevic au obţinut un succes extraordinar „în nişte condiţii foarte complicate de finanţare”, consideră viceprimarul Adrian Orza.

„Cei de la BCM Elba merită această recompensă, pentru că Timişoara nu a mai câştigat de mult un trofeu naţional la sporturile de echipă şi Cupa României la baschet este un trofeu important. Ei merită toate felicitările. Deşi este greu să faci performanţă doar cu bani publici, Dragan Petricevic a reuşit să facă acest lucru, pentru că probabil jucătorii au ajuns la un alt nivel şi au câştigat datorită caracterului. Au avut şi o perioadă în care, din cauza unor probleme interne ale clubului, nu şi-au luat salariile, şi, cu toate acestea, au dat dovadă de caracter şi merită toate felicitările şi o primă în bani”, a afirmat Orza.

Baschetbaliştii vor fi premiaţi la primărie pentru trofeul adus Timişoarei, într-un cadru festiv. „Ne-am gândit la suma de 500 de milioane de lei vechi pentru tot lotul. Este vorba de 15 persoane, cu tot cu staff-ul tehnic”, a mai explicat viceprimarul.

În ceea ce priveşte situaţia din fotbal, de la FC Timişoara, edilul nu a avut aceleaşi cuvinte de felicitare. „Despre cei de la Poli momentan nu pot să spun lucrul acesta, ei momentan sunt într-un con de dezamăgire raportat la fanul timişorean de fotbal şi au şansa, în partida cu Clujul, un meci foarte greu, să se reabiliteze. Sau nu…”, a adăugat Orza.

Cât despre contractul de asociere cu FC Timişoara, care va expira la finele acestui an, Orza a declarat că autorităţile locale şi judeţene sunt într-o situaţie de criză şi că jucătorii ar trebui să înţeleagă acest lucru şi să dea mai mult pe teren, „să facă un efort de satisfacere a suporterului timişorean”. Discutarea subiectului legat de prelungirea finanţării pentru Poli a fost amânată până acum de mai multe ori în Consiliul Local Timişoara. În cazul în care asocierea va fi prelungită, vor fi detaliate şi schimbate unele prevederi din contract, punându-se şi mai mult accent pe performanţă, a avertizat viceprimarul.Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor