BC SCM Timisoara, nevoita sa se apere in fata acuzelor lansate de fostii jucatori ai echipei de baschet

De Marcel Hoster
1Comentariu
BC SCM Timisoara, nevoita sa se apere in fata acuzelor lansate de fostii jucatori ai echipei de baschet
© Tion: BC SCM Timisoara, nevoita sa se apere in fata acuzelor lansate de fostii jucatori
În ultima perioadă, unii dintre foştii jucători care au evoluat la echipa de baschet BC Timişoara au lansat o serie de acuze la adresa actualului club, parte a Sport Club Municipal, spunând că acesta vrea să ascundă sub preş datoriile vechii structuri, chiar dacă i-a preluat identitatea. Conducătorii noului BC SCM se apără în faţa acestor informaţii.

Zilele trecute, pe un site de specialitate în domeniul baschetului, mai mulţi jucători care au evoluat la BC Timişoara, echipa care ulterior a fost preluată sub aripa SCM, au adus o serie de acuze actualei echipe. Aceasta este acuzată că încearcă să ascundă sau să ignore vechile datorii pe care clubul le avea faţă de ei. Astfel, Derrik Lowe a dat în judecată clubul vechi, a câştigat în instanţă suma de 20.000 de dolari, iar Bogdan Popescu spune că are de primit 16.000 de euro, din care o primă de instalare de 10.000 de euro. De asemenea, Hristo Nikolov, trecut şi el pe la acelaşi club, ar fi declarat că cei din conducerea noului club ar refuza să-i răspundă la telefon pentru probleme similare. Conducerea clubului nou, care a preluat, în urma unui acord cu fostul, locul de primă ligă, spune că acuzele sunt false.

„Legat de situația jucătorilor care au fost la echipă, repet că ne-am asumat, deși nu era problema actualei conduceri să-și asume vechile datorii. Ni le-am asumat. Deși unii care scriu pe site-uri spun că ne facem că plouă, nu e adevărat. Nu am primit nicio notificare din partea nimănui pentru aceste datorii. Nici din partea jucătorilor, nici a agenților, nici din partea celor care sunt în măsură să o facă. Când vom fi notificați vom ști ce pași avem de urmat. Mai mult decât atât, unul dintre foștii jucători a spus că are de primit din partea clubului 10.000 de euro primă de instalare și două salarii restante. Știți despre cine e vorba. Nu vreau să se înțeleagă că am ceva personal cu el. Dimpotrivă, dar puțin a forțat lucrurile pentru că a uitat să precizeze că din cei 10.000, 5.000 a primit. Am și dovada. Am rugat-o pe contabila clubului să-mi dea un document. Datat 27.05.2015, chiar înaintea sezonului. Să nu inducă lumea în eroare. Iar prima de 10.000 se acordă pentru un sezon întreg, nu pentru pregătirea de vară. Din moment ce a primit 5.000, din salariul lunar 3.000 consider că mai are de primit 1.000 sincer, pentru că a jucat două meciuri. Eu sunt înjurat și nu am nicio vină. De sume aflat de pe site-uri, nu de la club, pentru că nu am avut acces nici la parola mailului în perioada respectivă”, a declarat Ilie Trițoiu, managerul general al BC SCM Timişoara.

Tot Triţoiu a mai declarat că nu ştia de contractele semnate de vechea conducere, el neavând acces la acele documente. Astfel, nu ar fi ştiut nici ce sume erau de plătit. De asemenea, mai spune că nu a fost contactat de nimeni pentru plata unor datorii, cu excepţia impresarului a doi jucători, Toth şi Milencovici.

„Nu vreau să dau nume, am spus conducerea care era în perioada respectivă. Dl. Vermeșan e în club, o să vă spună același lucru ca și mine. Dacă eu semnam contractele respective mi le asumam și spuneam. Atât a avut respectivul, nu știam nimic. Singurul impresar care a sunat, a fost impresarul lui Toth și Milencovici, Vlad Andronescu de la Pro Basketball. Am văzut declarația lui Nikolov că m-a sunat toată vara, nu am văzut niciun număr din străinătate. Nu am de ce să mint. Să urmeze calea legală. Dacă nu am primit nimic, ce să facem?”, a mai declarat Triţoiu.

Conducătorii noului BC SCM Timişoara mai spun că vor încerca să plătească sumele respective, dar că ele trebuie să fie obţinute sub formă de sponsorizare, de la o entitate privată. Din fonduri publice, de acolo de unde este finanţat actualul club nu se pot plăti acele datorii. Triţoiu a mai declarat că inclusiv el ar avea de recuperat bani de la vechea structură.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor