Batem palma cu francezii pentru a construi locuinţe protejate

Batem palma cu francezii pentru a construi locuinţe protejate
Acord cu reprezentanţii Departamentului francez Rhône. Consilierii judeţeni vor avea de votat asupra unei propuneri de înţelegere cu departamentul francez, acord care va conduce la finanţarea construcţiei a două locuinţe protejate, destinate tinerilor proveniţi din casele de copii.

Construcţia va fi situată pe un teren din Lugoj, aflat în proprietatea publică a judeţului Timiş. este vorba de două locuinţe în suprafaţă de 220 mp fiecare, alcătuite din parter + etaj – 110 mp pe fiecare nivel. Locuinţele vor  găzdui fiecare  câte patru până la şase tineri de vârstă majoră, care provin din Centrul de Plasament  Recaş, plus un educator. Prin dezvoltarea acestor locuinţe se urmăreşte favorizarea inserţiei socio- profesionale a tinerilor.

Departamentul Rhône va oferi judeţului o subvenţie în valoare de maxim 212.000 euro, din care 106.000 euro la începutul construcţiei. Pentru punerea în operă a construcţiei, se vor organiza tabere de tip  „şantier” la care vor participa tinerii aflaţi în reinserţie profesională. Scopul acestora este realizarea lucrărilor de finisare şi amenajarea exterioară a spaţiilor verzi, precum şi reducerea costurilor de realizare a programului de construcţie şi implicit  valoarea celei de-a doua părţi a subvenţei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !