Batalia pentru Timisoara: Universitatea de Vest e mai buna decat Universitatea Politehnica in clasamentul clasamentelor

De Marcel Hoster
14Comentarii
Batalia pentru Timisoara: Universitatea de Vest e mai buna decat Universitatea Politehnica in clasamentul clasamentelor
© Tion: Batalia pentru Timisoara: Universitatea de Vest e mai buna decat Universitatea Politehnica in clasamentul clasamentelor
Întrebarea care stabileşte care dintre universităţile timişorene e cea mai „academică” din oraş are acum un nou episod, iar Universitatea de Vest învinge! Iar aici vorbim despre un superclasament, care ia în considerare mai multe asemenea clasamente, unul întocmit chiar de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Lupta dintre universităţile timişorene este acum arbitrată de un clasament întocmit chiar de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, acesta realizând Raportul asupra Exercițiului Național de Metaranking Universitar – 2016. Obiectivul Metarankingului Universitar 2016 a fost cunoașterea poziționării universităților românești în clasamentele internaționale de profil. Analiza a ținut cont de cele 9 clasamente internaţionale relevante care oferă un scor global și care includ preponderent criterii/indicatori academici. Rezultatele analizei scot în evidență atât universitățile românești care trec un prag minimal al vizibilității internaționale (cele 15 universități româneşti vizibile internaţional), cât și universitățile cu potențial world-class, potenţial competitiv în aria internațională a educației și cercetării (cele 5 universităţi româneşti cu potenţial de excelenţă, vizibile şi cu impact internațional).

Conform superclasamentului, 5 instituții de învățământ superior intră în categoria Universităţi româneşti cu potenţial de excelenţă, vizibile şi cu impact internațional (în ordinea din clasament: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Universitatea de Vest din Timișoara, în timp ce celelalte 15 instituții de învățământ superior pot fi grupate în categoria Universităţi româneşti vizibile internațional.

Astfel, Universitatea de Vest Timişoara apare pe locul cinci, cu un scor total de şase puncte, iar Universitatea Politehnica Timişoara pe şapte, cu un scor total de 2 puncte. Pe opt, alături de alte universităţi, apare, în premieră, şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, cu un punct.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor