Bataile si furturile s-au inmultit in scolile din Timis. S-a inregistrat si un viol

De Bogdan Marta
5Comentarii
Bataile si furturile s-au inmultit in scolile din Timis. S-a inregistrat si un viol
© Bataile si furturile s-au inmultit in scolile din Timis (foto: arhiva)
Infracțiunile sunt în creștere în școlile din Timiș, lucru demonstrat și de tot mai desele situații în care elevii sunt bătuți chiar și în sălile de clasă de indivizi care intră în școală fără să fie opriți de nimeni. Îngrijorător este faptul că într-o școală din județ s-a petrecut chiar și un viol.

Șeful IPJ Timiș, Ion Mirescu, a prezentat, vineri, un raport în fața prefectului de Timiș privind siguranța în școli în primul semestru al anului școlar.

Îngrijorător este că numărul infracțiunilor a crescut cu aproape o treime, iar unele dintre aceste sunt comise chiar și de profesori.

„În această perioadă s-au înregistrat 32 de fapte, cu zece mai mult decât în perioada anului școlar 2014 – 2015. Luna noiembrie a fost cu cele mai multe fapte, au fost zece, iar în decembrie au fost 7. Din punct de vedere al autorilor și victimelor, în unitățile de învățământ, din totalul celor care au comis fapte, 22 sunt elevi, 3 sunt cadre didactice și unul din alte categorii. Victimele sunt 31 de elevi și o victimă face parte din altă categorie. Pe tipul de infracțiuni sunt 23 de loviri, 7 infracțiuni de furt, o infracțiune de viol și o altă infracțiune prevăzută în codul penal”, a spus Mirescu.

Din spusele șefului IPJ Timiș, motivul pentru creșterea infracțiunilor în școli se datorează și faptului că doar o școală din cinci are pază, cele mai multe unități de învățământ având proprii angajați pentru acest lucru.

„În evidența noastră și a structurilor de ordine publică din județul Timiș sunt înregistrate un număr de 598 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care sunt 224 de școli primare, 53 de licee sau colegii și 321 de grădinițe. Dintre acesta sunt asigurate cu pază 137 de unități, cele mai multe sunt cu pază proprie. Din totalul celor 598, 312 sunt dotate cu sisteme de supraveghere. Foarte bine este faptul că din numărul total de licee sunt asigurate 49, deci mai sunt patru la care așteptăm, și este normal, să fie dotate cu sisteme de supraveghere video. (…) Toate faptele penale au fost săvârșite în incinta unităților școlare. Furturile sunt cele care predomină, lovirile simple și altercațiile. Deși sunt cu zece mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior rezultă că e nevoie de o prezență activă a structurilor de ordine public atât în școli, dar și de o colaborare mai bună între structurile de ordine publice și conducerea școlilor. Este regretabil că în unele cazuri înregistrăm cazuri de cadre didactice cu un comportament inadecvat cu elevii”, a mai spus Mirescu.

El a precizat că polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfășurat mai multe acțiuni, însă cele mai multe sunt pentru prevenirea absenteismului școlar, fiind prinși în primul semestru școlar 216 elevi care nu erau la cursuri.

Vă reamintim că doar în ultima săptămână o elevă de 14 ani a acuzat un profesor de hărțuire sexuală, o educatoare a fost înregistrată în timp ce urla la copii de grădiniță, iar un elev din clasa a XII-a a fost bătut de șapte tineri care au sărit gardul școlii și au tăbărât peste el în sala de clasă.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor