Bătaie de joc la concursul pentru şefia RATT

7Comentarii
Bătaie de joc la concursul pentru şefia RATT
Executivul Primăriei Timişoara propune Consiliului Local aprobarea criteriilor şi a procedurii de selecţie a managerului de la RATT după ce a organizat concursul şi a fost desemnat câştigătorul: Ioan Goia! Oficialii municipalităţii spun că nu s-au înţeles cu Goia la semnarea contractului de management.

Deşi prefectul Mircea Băcală a contestat iniţial legalitatea concursului pe care intenţiona să-l organizeze Primăria Timişoara pentru postul de director general al RATT, ulterior primarul Gheorghe Ciuhandu l-a convins că totul este în regulă. În 2 septembrie a fost organizat concursul, câştigat de fostul şef al Regiei, Ioan Goia. Contracandidatul său, Florian Zanfir, a contestat organizarea concursului, reclamând faptul că nu a existat un regulement clar în acest sens, nişte criterii de selecţie. Zanfir a cerut anularea concursului. Iată că, acum, primăria le propune consilierilor locali un proiect de hotărâre privind… aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă pentru anul 2009 ale Regiei Autonome de Transport Timişoara, precum şi a criteriilor şi procedurii de selecţie a managerului RATT.

În ceea ce priveşte procedura de selecţie, în proiect se arată că angajarea directorului general la RATT se face în urma concursului de proiecte de management, cu contract individual de muncă pe durată determinată şi contract de management. În anexa proiectului se precizează şi că la concurs poate participa orice persoana fizică sau, atenţie, persoană juridică, dacă îndeplineşte condiţiile…

Primarul nu s-a înţeles cu Goia?

Între timp, Comisia de la concursul pentru şefia RATT din 2 septembrie, prezidată de primarul Gheorghe Ciuhandu, s-a întâlnit cu candidatul declarat admis, Ioan Goia, pentru a discuta despre clauzele stipulate în contractul de management. Surpriză însă, ţinând cont de susţinerea de care s-a bucurat Goia în primărie, în ceea ce priveşte obiectivele şi criteriile de performanţă la a căror realizare se obligă managerul, negocierile s-au blocat la capitolul subvenţii. „Acordarea subvenţiilor precum şi cuantumul acestora fiind apanajul Consiliului Local, comisia de concurs nu a avut cum să le ia în calcul ca şi temă de negociere în vederea semnării contractului de management”, spun oficialii primăriei.

Contractul de management nu a fost semnat pentru că nu s-a ajuns la un consens între Comisia de organizare a concursului şi candidatul câştigător, deci Goia nu a fost încă numit director.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor