Băsescu, preferat de 53 % din români

Băsescu, preferat de 53 % din români
Traian Băseascu conduce detaşat în topul preferinţelor românilor pentru postul de preşedinte al României.

Potrivit unui barometru de opinie publică prezentat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru şeful statului, Traian Băsescu ar câştiga fără echivoc, cu 53 la sută din sufragii. În ceea ce priveşte preferinţele populaţiei pentru un partid sau alianţă politică, diferenţa dintre Alianţa PNL-PD şi PSD este de numai 2 procente.

Dacă dumincă ar avea loc alegeri prezidenţiale, 53 la sută dintre români l-ar vota pe Traian Băsescu, 15 la sută ar opta pentru fostul premier, Adrian Năstase, iar 11 procente l-ar alege pe Corneliu Vadim Tudor. Sondajul arată şi că PNL şi PD atât împreună cât şi separat sunt preferate de peste jumătate dintre români.

32 la sută din cei intervievaţi ar alege Alianţa, 11 la sută Partidul Democart şi 8 la sută Partidul Naţional Liberal. Social-democraţii ar fi votaţi de 30 la sută dintre electori, PRM de 12 la sută şi de UDMR de 4 procente dintre alegători. Un segment important al electopratului – care poate influenţa decisiv rezultatul alegerilor este cel al nehotăriţilor.

La întrebarea : care este partidul cu care simpatizaţi, 45 la sută dintre repondenţi au menţionat NICI UNUL. Al doilea răspuns indică PSD, urmat de PNL, PD şi PRM. Alianţa DA este poziţionată abia pe locul al 6-lea, cu 1 la sută din voturi. Sondajuld e opinie a fost realizat în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie pe un eşantion de 1776 de persoane şi are o marjă de eroare de plus minus 2- 3 la sută.
Regulament de plasare a anunturilor