Băsescu, pentru a doua oră în Biroul Oval

Reactualizat la:
Basescu în vizită
Basescu în vizită
Traian Băsescu se află la cea de-a doua sa vizită la Casa Albă şi va fi primit şi de această dată de către preşedintele american George W. Bush în celebrul Birou Oval.

Într-o declaraţie a Casei Albe, remisă presei miercuri, 26 iulie 2006, care anunţă primirea în Biroul Oval de către George W. Bush a preşedintelui României, Traian Băsescu, este subliniat faptul că România este un aliat fidel în cadrul NATO şi un partener de bază în lupta pentru libertate, alături de SUA.

Sub conducerea lui Băsescu, România a devenit un participant activ al cooperării în zona Mării Negre şi are contribuţii valoroase în forţele de pace din Irak şi Afganistan.

Preşedintele Băsescu este un fervent susţinător al reformelor economice şi judiciare, dar şi un înfocat luptător în războiul declarat împotriva corupţiei, pe măsură ce România avansează pe drumul spre integrarea sa europeană.

Preşedintele Bush se aşteaptă ca pe parcursul discuţiilor cu Traian Băsescu să abordeze teme precum relaţiile bilaterale dintre cele două state, eforturile depuse pentru susţinerea reformelor şi a democraţiei în Balcani şi în regiunea Mării Negre, securitatea în domeniul energiei, câştigarea războiului contra terorismului şi diverse aspecte ale relaţiilor economice bilaterale.

Traian Băsescu este la a doua sa vizită la Casa Albă. La 9 mai 2005, preşedintele român Traian Băsescu a fost primit în Biroul Oval de către preşedintele american George W.Bush.

Cei doi preşedinţi au discutat atunci pe marginea unor teme de actualitate, ei împărţind aceeaşi poziţie vis-a-vis de libertate şi terorism. România – se arăta într-o declaraţie oficială a Casei Albe datată 9 mai 2005 – are contribuţii semnificative la instaurarea democraţiei şi păcii în Irak şi Afganistan, şi a stabilităţii în Balcani şi în Regiunea Mării Negre.

Cei doi preşedinţi au discutat, tot atunci, şi despre evoluţia în viitor a relaţiei dintre SUA şi România ca state aliate.

Mai mult, preşedintele Băsescu i-a făcut şi o scurtă prezentare a evoluţiilor politico-economico-sociale din România şi din zona Mării Negre.

Sursa: Amos News0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor