Băsescu acuză indirect Moscova

Băsescu acuză indirect Moscova
BUCUREŞTI – Şeful statului a acuzat indirect Rusia că susţine conflictele îngheţate din Moldova şi Georgia pentru că profită de pe urma lor. Implicarea Statelor Unite şi a Uniunii Europene reprezintă singura soluţie pentru stabilitatea regiunii Mării Negre.

Declaraţia aparţine preşedintelui Traian Băsescu şi a fost făcută, marţi, la o conferinţă internaţională, care a avut drept temă principală dezvoltarea economică şi securitatea în regiunea Mării Negre. Preşedintele a precizat, cu acestă ocazie, că este necesar ca România – ca ţară membră a NATO şi viitor membru al UE – să se implice în eliminarea ameninţărilor din zonă.

“Readucerea regiunii Mării Negre în Europa, după secole de uitare, trebuie să constituie principala misiune a ţărilor riverane. Implicarea SUA şi UE este singura soluţie de aşezare a acestei regiuni în paradigma stabilităţii reale”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele consideră că trebuie utilizat la maxim potenţialul de tranzit al Mării Negre pentru furnizarea de energie către Europa. El a arătat că România, prin infrastructura pe care o deţine, poate participa la tranzitul de mărfuri şi energie către Uniunea Europeană.

Băsescu a amintit că portul Constanţa constituie unul dintre atuurile majore ale ţării noastre pentru că este cel mai mare port la Marea Neagră. Şeful statului a mai acuzat, indirect, Rusia că susţine conflictele îngheţate din Moldova şi Georgia, pentru că profită de pe urma lor. 

“Singurul câştigător de pe urma susţinerii acestor conflicte îngheţate este ţara care nu vrea să aibă dezvoltare democratică. Este ţara care încă mai crede că poate controla alte state pentru următoarele decenii sau pentru tot secolul”, a declarat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a lansat un apel la cooperare pentru ca astfel de conflicte îngheţate să nu mai existe, iar soluţiile care vor fi găsite să respecte integritatea teritorială a fiecărei ţări implicate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor