Basarabenii vor burse mai mari

Basarabenii vor burse mai mari
TIMIŞOARA – Studenţii basarabeni din universităţile din Timişoara şi Bucureşti îi ministrului Educaţiei burse mai mari.

„Semnalăm faptul că situaţia tinerilor la momentul de faţă este foarte dificilă din cauza cuantumului mic al burselor (elevi 40 USD, echivalentul a 92 de lei, studenţi 50 USD, echialentul a 115 lei), sumă foarte mică raportată la coşul minim de consum.

Precizăm faptul că ultimul cuantum al burselor a fost stabilit în 1997 şi nu a mai fost modificat, în contextul în care 115 lei împărţit la 30 de zile ar însemna în prezent 4 lei pe zi, sumă insuficientă pentru a asigura cel puţin două mese pe zi. În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că elevii bursieri au obligaţia achitării unei sume ajungând până la 250 lei lunar pentru cantină, bursa acestora fiind doar de 92 lei pe lună”, au precizat studenţii basarabeni în scrisoarea adresată ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei.
Studenţii se mai plâng că distribuirea burselor se face dezorganizat şi au amintit că cei care studiază în Bucureşti şi Iaşi primesc bursele pe luna octombrie la sfârşitul lunii, iar cei din Timişoara – la sfârşitul lunii noiembrie, iar studenţii din anul I abia în luna decembrie, din cauza faptului că se întârzie confirmarea de la MECT că au fost admişi.

Tot din acest motiv unii tineri basarabeni spun că au fost puşi în situaţia de a achita şi amenzi la poliţie pentru întârzierea depunerilor actelor în vederea obţinerii permisului de şedere.
„Organizaţia Studenţilor Basarabeni vine cu o propunere către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Considerăm că ar fi oportun să participăm la elaborarea unor acte legislative care privesc deciziile luate vizavi de tinerii basarabeni aflaţi la studii pe teritoriul României, în calitate de consultanţi”, mai spus studenţii în scrisoarea adresată azi ministrului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor