Bărbaţii, atraşi de femei cu imaginaţie

Reactualizat la:
Bărbaţii, atraşi de femei cu imaginaţie
Printre atuurile unei partenere se numără capacitatea de a fi amuzantă şi de a-i da soţului iluzia libertăţii.

În timp ce femeile visează încă de mici la ziua căsătoriei, imaginând numeroase scenarii despre nunta perfectă, bărbaţii au fost dintotdeauna mai reticenţi în ceea ce priveşte momentul formării unei căsnicii. Psihologii explică această atitudine a bărbaţilor, de “panicare” atunci când li se vorbeşte despre căsătorie, prin faptul că, deşi nu resping ideea, ei se tem de pierderea libertăţii. „Bărbaţilor le plac toate privilegiile pe care căsnicia le aduce: existenţa unui partener, siguranţa pe care o relaţie ţi-o oferă sau garanţia că există cineva care să se ocupe de treburile casei.
Însă unul dintre lucrurile de care se tem cel mai mult atunci când vine vorba despre căsătorie sunt pierderea libertăţii şi apariţia sentimentului de constrângere”, ne-a explicat psihologul Constanţa Damian.
Potrivit acesteia, chiar dacă, în momentul în care se căsătoresc, bărbaţii realizează că nu vor mai putea petrece şase seri pe săptămână cu prietenii, precum în vremea burlăciei, ei încă trebuie să simtă că pot juca fotbal cu băieţii din când în când sau că pot ieşi să vadă un meci important.
“Este vorba despre existenţa unei senzaţii de libertate. Chiar dacă şi-au cedat de bunăvoie, în momentul că­sătoriei, o parte din in­depen­denţă, ei trebuie să simtă că nu au renunţat complet la vechiul stil de viaţă şi la obiceiuri”, a afirmat psihologul.
Întărirea ego-ului
Specialiştii afirmă că este vorba despre o adevărată tactică de apropiere a persoanei iubite şi de influenţare a modului în care aceasta priveşte căsătoria. Astfel, printre sfaturile psihologilor se numără: oferirea senzaţiei de independenţă şi întărirea ego-ului acestuia, deoarece se spune că puţine lucruri atrag un bărbat mai mult decât o femeie care îl face să se simtă unic, ca şi când acesta ar fi singurul pentru ea. Însă acest aspect are şi partea sa negativă.
“În momentul în care cei doi parteneri sunt egali, cuplul devine mai puternic. Însă, dacă unul dintre parteneri este mai slab şi depinde în mare parte de celălalt, cuplul se dezechilibrează, povara emoţională devine tot mai puternică şi îi poate trage pe ambii parteneri în jos”, a explicat Constanţa Damian.
Astfel, nu uitaţi să îi faceţi partenerului câteva complimente, fără a-i arăta însă că depindeţi de el sau că planetele se învârt în jurul lui. Imaginaţia partenerei, precum şi capacitatea acesteia de a se schimba sunt considerate de specialişti a fi alte atuuri care îl aduc pe bărbat, în mod inconştient, pe calea căsătoriei.
S-au scris numeroase lucrări pe tema faptului potrivit căruia bărbaţilor le este teamă să se întâlnească cu femei de succes deoarece se simt ameninţaţi. Însă, potrivit psihologilor, toate aceste lucruri sunt false, deoarece bărbaţii manifestă chiar o atracţie puternică faţă de persoanele cu ţeluri mari, cu visuri şi, nu în ultimul rând, cu imaginaţie nemărginită.
O personalitate cameleonică
Psihologii afirmă că este vorba despre un sentiment instinctiv care ne face să fim atraşi de un partener care are capacitatea de a-şi schimba comportamentul în funcţie de situaţie: amuzant, incitant şi plin de imaginaţie în cuplu şi fermecător în cadrul reuniunilor de familie.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiţi într-o continuă oscilaţie în ceea ce priveşte comportamentul, însă este nevoie de o femeie “cameleonică”, o femeie care să fie în acelaşi timp soţie, mamă, şef, prietenă şi vecină.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor