Bani pentru rechizite si hrana, pentru peste 1.000 de elevi cu cerinte educationale speciale din Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
9Comentarii
Bani pentru rechizite si hrana, pentru peste 1.000 de elevi cu cerinte educationale speciale din Timis
© Tion: Bani pentru rechizite si hrana, pentru peste 1.000 de elevi cu cerinte educationale speciale din Timis
Guvernul a alocat bani pentru hrană, rechizite, și îmbrăcăminte pentru copiii, elevii și tinerii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă. Sumele vor fi utilizate pentru toate zilele de școlarizare din anul 2016.

Sumele de bani vor asigura alocația zilnică de hrană, rechizitele școlare, îmbrăcămintea și încălțămintea. Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, 16 iunie, proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice privind repartizarea pe judeţe a sumelor pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă, pentru anul 2016. A fost alocată suma de 68 milioane lei pentru susţinerea integrării a 27.350 copii aflaţi în această situaţie. Timișului i s-a alocat suma de 3,29 milioane lei. În total, în județ sunt 1.145 de copii cu nevoi speciale integrați în învățământul de masă.

De la 0 până la 3 ani inclusiv, valoarea alocaţiei de hrană (lei/zi/copil/tânăr) este de 12 le/zi/copil/tânăr şi valoarea sumei pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive (lei/an/copil/tânăr) este de 366 lei/an/copil/tânăr.

De la 3 la 7 ani inclusiv, valoarea alocaţiei de hrană (lei/zi/copil/tânăr) este de 16,60 le/zi/copil/tânăr şi valoarea sumelor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive (lei/an/copil/tânăr) este de 498 lei/an/copil/tânăr.

Prevederile de mai sus se aplică copiilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, şcolarizaţi în unităţile de învăţământ special sau de masă, inclusiv celor şcolarizaţi în alt judeţ decât cel de domiciliu.

De la 7 până la 14 ani inclusiv, valoarea alocaţiei de hrană (lei/zi/copil/tânăr) este de 16,60 lei/zi/copil/tânăr şi valoarea sumei pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive (lei/an/copil/tânăr) este de 611 lei/an/copil/tânăr.

De la 14 până la 18 ani inclusiv, valoarea alocaţiei de hrană (lei/zi/copil/tânăr) este de 16,60 le/zi/copil/tânăr şi valoarea sumelor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive (lei/an/copil/tânăr) este de 754 lei/an/copil/tânăr.

Prevederile de mai sus se aplică şi copiilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, şcolarizaţi în unităţile de învăţământ special sau de masă, inclusiv celor şcolarizaţi în alt judeţ decât cel de domiciliu.

În termen de cel mult 10 zile de la dată intrării în vigoare a hotărârii, părintele sau după caz reprezentantul legal, solicită, pe bază de cerere scrisă acordarea acestor drepturi. Cererea scrisă se depune la unitatea de învățământ de masă cu personalitate juridică în care sunt integraţi copiii. Unităţile de învăţământ plătesc beneficiarilor sumele aferente reprezentând alocaţia zilnică de hrană în primele 5 zile lucrătoare ale lunii, pentru luna/lunile precedente, în funcţie de numărul de zile de şcolarizare şi prezenţa şcolară înregistrată în luna/lunile anterioare.

Sumele destinate pentru achiziţia de îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive se plătesc până la finalul anului calendaristic.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor