Bani europeni pentru educatie la Dudestii Noi

De Adriana Ardelean
Bani europeni pentru educatie la Dudestii Noi
Comuna Dudeștii Noi a reușit să acceseze fonduri europene în valoare de peste 40.000 de lei prin intermediul programului Pro Educația. Banii vor fi folosiți pentru renovarea clădirii școlii, pentru organizarea de excursii pentru copii și dotarea laboratoarelor cu materiale școlare.

Comuna Dudeștii Noi a depus 11 proiecte europene prin intermediul programului Pro Educația, dintre care opt au fost deja aprobate, aducând în comună fonduri în valoare de 40.178 de lei. Administrația locală este optimistă și în privința celorlalte trei proiecte în așteptare, în condițiile în care programul asigură finanțare în valoare de 250.000 de lei. Programul finanțează mai multe domenii în educație, printre care fonduri pentru renovarea școlilor, excursii tematice, activități curriculare și extracurriculare, competiții sportive.

Fondurile obținute vor ajuta primăria Dudeștii Noi să reia lucrările de reabilitare la școala din comună, care au fost stopate din lipsă de fonduri. Astfel anul acesta se va repara acoperișul și se va realiza izolația termică. Și profesorii au participat la acest program, reușind să obțină fonduri pentru a dota laboratorul de fizică al școlii.

„Am iniţiat acest program – Pro Educaţia – pornind de la nevoile cu care se confruntă educaţia în comuna noastră. În ultimii doi ani au scăzut rezultatele la testele naţionale. Relaţia elev-şcoală s-a deteriorat de la an la an. În ultimul an au avut loc tot felul de schimbări la şcoala noastră – aceste lucruri se văd şi se simt şi sper că vor fi amplificate în anii ce vor urma şi de acest program – Pro Educaţia”, a declarat Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor