Bani din top pentru cei care fac parte din ATOP, un organism care functioneaza pe langa CJ Timis

De Adrian Panduru
Bani din top pentru cei care fac parte din ATOP, un organism care functioneaza pe langa CJ Timis
© Tion: Bani din top pentru cei care fac parte din ATOP, un organism care functioneaza pe langa CJ Timis
Ați auzit de ATOP? Este Autoritatea Teritorială de Ordine Publică de pe lângă Consiliul Județean Timiș, unde se iau decizii privind serviciul polițienesc din cel mai vestic județ al țării. Acest organism există de mult timp, dar acum s-a încercat, în plenul CJ Timiș, ca indeminizația celor care fac parte din această autoritate să fie mărită până la aproape 1.600 de lei. Nu s-a reușit, a fost mărită doar până la aproximativ 800 de lei, iar liderul CJ Timiș Sorin Grindeanu a spus că reprezentanții PSD din ATOP își vor dona indemnizația.

La jumătatea lunii septembrie a avut loc ședința de constituire a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă CJ Timiș. Vicepreședintele CJ Traian Stancu (ALDE) a fost numit președintele ATOP, luându-i locul lui Călin Dobra, care a deținut această funcție în mandatul trecut.

Cei care fac parte din acest organism cu rol consultativ au primit o indemnizație lunară, în mandatul trecut, de aproximativ 300-400 de lei net (5 la sută din salariul președintelui CJ Timiș). Consilierul județean Nistor Geană (ALDE) a propus un amendament în ședința de consiliu județean de vineri conform căruia această indemnizație să fie egală cu 20% din salariul președintelui consiliului județean, în jur de 1.600 de lei / lună, brut. Titu Bojin, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, a spus că suma corectă ar fi de 10% din retribuția președintelui consiliului județean, propunere agreată și de Sorin Grindeanu.

„Susțin poziția lui Titu Bojin, ca suma să nu fie mai mare decât indemnizația lunară a consilierilor județeni. Este propunerea cea mai decentă și mai aproape de ce se întâmplă în jurul nostru. Reprezentanții PSD din ATOP vor dona aceste indemnizații”, a spus Sorin Grindeanu, președintele CJ Timiș.

Călin Dobra, fostul președinte al ATOP, a spus că, timp de patru ani, cât a deținut funcția în acest organism, nu a luat niciun ban. Proiectul a trecut, cu tot cu amendamentul lui Bojin, deci suma pe care o vor primi membri ATOP este în jur de 800 de lei.

ATOP are mai multe comisii, care vor funcționa în următoarea componență

Comisia de coordonare, situaţii de urgență şi pentru petiţii – Traian Stancu (vicepreședintele CJT), Dorin Cândea (consilier județean), Ilie Borțun (reprezentant al comunității), Ion Mirescu (șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş), Lucian Vasile Mihoc (șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat) și Nicolae Slev (șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș).

Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanță minimali – Ligius-Cosmin Buboi (consilier județean), Călin Dobra (consilier județean), Gheorghe Moldovan (reprezentant al comunității), Eugen Dogariu (subprefect) și Dorel Cojan, (directorul Poliției Locale Timișoara)

Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului – Cosmin Costa (consilier județean), Deian Plavoșin (consilier județean), Viorel Bota (reprezentant al comunității) și Mircea Roșu (reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș).

Chiar dacă nu ați auzit de acest organism, iar activitățile acestuia nu au ieșit „în față”, să știți că ședințele lor sunt publice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor