Banatul, pilot în schimbare economică

1Comentariu
Afaceri
Afaceri
TIMIŞOARA. Regiunea Vest, România a fost selectată în faza pilot a programului „Regions for Economic Change” al Comisiei Europene.

Pe parcursul anului 2006, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a iniţiat implementarea proiectelor pilot rezultate din Strategia Regionala de Inovare a Regiunii Vest cum ar fi Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic -Tehimpuls, crearea unui Cluster ICT sau a unui Cluster Automotive. Aceste proiecte au beneficiat de consultanţa a două consorţii străine finanţate de Comisia Europeană. Ca urmare a demersurilor iniţiate de ADR Vest, precum şi a unei solicitări punctuale din partea Preşedintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regională, Mircea Moloţ, Comisia Europeană a hotărât să desemneze Regiunea Vest ca regiune participantă în cadrul propunerii Regiuni pentru Schimbare Economică, prioritatea Inovare.

Iniţiativa ADR Vest a fost primită cu mare interes, iar ca urmare Regiunea Vest a fost identificată ca regiune participantă în faza pilot a programului pentru prima prioritate “Bringing innovative ideas faster to the market” alături de alte regiuni din Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Grecia, Polonia, Estonia, Suedia, Finlanda, Cehia, Slovenia, Belgia şi Luxemburg. Menţionăm că, dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, au fost selectate în această fază Regiunea Vest şi Regiunea Bucureşti Ilfov.

Această nouă iniţiativă a Comisiei Europene îsi propune să întărească contribuţia Politicii de Coeziune pentru a atinge obiectivele Agendei de la Lisabona care are în prim plan competitivitatea şi creşterea economică şi care intenţionează să transforme Uniunea Europeană bazată pe cunoaştere în cea mai competitivă şi dinamică economie din lume. Iniţiativa Regiuni pentru Schimbare Economică este un instrument prin intermediul căruia se urmăreşte crearea unor reţele comune co-finanţate de Comisia Europeană la care vor putea participa Statele Membre, regiuni şi oraşele europene şi care va beneficia de un buget în valoare de 375 milioane de Euro pentru perioada 2007-2013.

Pentru perioada 2007-2013 Comisia Europeană în parteneriat cu Statele Membre a hotărât ca cele două instrumente existente la nivelul Politicii Regionale Europene, Cooperarea Interregională şi Programul de dezvoltare a reţelei urbane, să aibă un rol important în testarea celor mai bune practici pentru modernizarea economică şi creşterea competitivităţii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor