Bănăţenii, curentaţi la buzunare

5Comentarii
Bănăţenii, curentaţi la buzunare
Locuitorii zonei de nord – est a judeţului Timiş au făcut sute de reclamaţii la protecţia consumatorului din cauza problemelor la energie electrică.

Oamenii se plâng că datorită deselor întreruperi sau scăderi bruşte de tensiune li se defectează aparatele casnice. Pentru a fi despăgubiţi, ei trebuie să demonstreze că variaţiile de tensiune sunt de vină, lucru aproape imposibil. ”Contractele încheiate de Enel cu consumatori sunt vizate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, dar conţin o serie de lipsuri ce nu sunt în folosul cetăţeanului. De exemplu, consumatorul trebuie să demonstreze că tensiunea a fost mai mare la limita de proprietate. Adică să-şi monteze un aparat de măsurat tensiunea, pe cheltuiala lui, pentru ca atunci când i se arde televizorul din cauza fluctuaţiilor de curent să poată avea credibilitate în faţa Enel“, spune Oana Jichici, şef O.P.C. Timiş. Cetăţenii sunt nemulţumiţi şi de noua metodă de facturare. În special persoanele în vârstă se plâng de acest lucru, mulţi plecând de la ghişee fără să plătească pentru că în prealabil nu au anunţat telefonic citirea contorului. ”Ştiu doar să răspund la telefon. Copiii vin foarte rar acasă, aşa că trebuie să mă descurc singură. Nici nu înţeleg ce trebuie să fac să plătesc factura” a spus Lenuţa Stepan, o lugojeancă de 87 ani. ”Oamenii au primit într-un plic noul mod de facturare ca o obligaţie şi nu ca o alternativă de plată. Pentru aceasta am dat amenzi. Noi le-am pus în vedere celor de la Enel că putem să închidem firma până îşi rezolvă toate problemele. Însă sper să nu ajungem aici. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar fi obligaţi să furnizeze energie oamenilor, dar banii ar intra în bugetul statului” a mai spus Oana Jichici. La nivel de judeţ, la O.P.C. Timiş, au fost înregistrate peste 350 de plângeri care conţin cuvântul Enel.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor