Banatenii, chemati la pedalare si alergare pe Cheile Nerei pentru dotarea cu aparatura a Spitalului de Copii Timisoara

De Adrian Panduru
2Comentarii
Banatenii, chemati la pedalare si alergare pe Cheile Nerei pentru dotarea cu aparatura a Spitalului de Copii Timisoara
© Foto: Cheile Nerei Mountain Bike Race
În Banat va avea loc Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race. Este vorba despre două evenimente de mișcare în natură care au și o latură caritabilă. Prin participarea la aceste curse puteți ajuta Spitalul de Copii “Louis Țurcanu din Timișoara.

Cheile Nerei Mountainbike Race se află la cea de-a 3-a ediţie. Ideea acestei competiţii a apărut pornind de la dorinţa de a promova turismul în această zonă, precum şi pentru a ajuta o cauză nobilă – dotarea cu aparatură medicală a unui spital pentru copii. Evenimentul se desfășoară între 11 și 12 iunie, înscrierea la fața locului având loc în 10 iunie.

Ediţia inaugurală din 2014 a atras un număr de 222 de concurenţi din ţară, precum şi din străinătate (Serbia, Austria) şi peste 500 de participanţi la întregul eveniment. În ediţia a 2-a a fost dezvoltat concursul, introducând şi un traseu Elite (70km), cu peste 280 de concurenţi. Anul acesta, la eveniment se adaugă un concurs de alergare montană, acțiune organizată de Asociația Sportivă Cheile Nerei, Primăria Sasca Montană, Kiwanis Club în parteneriat cu cei de la Alergotura Timişoara. Astfel, evenimentul se va adresa atât bicicliştilor cât şi alergătorilor. Ca în fiecare an, se va organiza şi un concert în seara de sâmbătă, 11 iunie, în aer liber.

Întregul profit rezultat în urma acestui eveniment va merge către acţiunea Ei Merită Ajutor (E.M.A), desfăşurată de Clubul Kiwanis Timişoara. Proiectul E.M.A îşi propune sprijinul pentru modernizarea secţiei de Terapie Intensivă şi UPU din cadrul Spitalului “Louis Ţurcanu din Timişoara. Spitalul Louis Ţurcanu este cel mai important spital de copii din vestul ţării, deservind patru judeţe: Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad.

În urma concursurilor din primii doi ani s-a contribuit cu peste 21.000 de lei la achiziţia a 3 volumate profesionale şi a 3 injectomate profesionale în valoare totală de 45.000 de lei, echipamente ce se află acum în uzul Spitalului Louis Ţurcanu.

Banii se strâng în urma plății taxei de participare, care este diferită, în funcție de categoria de concurs la care participați.

Sâmbătă 11 iunie – Mountain Bike – Traseu Race (aproximativ 36 Km):

35 RON pentru plata prin transfer bancar până în data de 25 mai 2016.

50 RON cu plata după 01 iunie 2016 prin transfer sau la faţa locului.

Sâmbătă 11 Iunie – Mountain Bike – Traseu Elite (aproximativ 65Km):

45 RON pentru plata prin transfer bancar până în data de 25 mai 2016.

60 RON cu plata după 01 iunie 2016 prin transfer sau la faţa locului.

Duminică 12 Iunie – Trail Run (alergare) (approx 14Km):

40 RON pentru plata prin transfer bancar până în data de 25 mai 2016.

50 RON cu plata după 1 iunie 2016 prin transfer sau la faţa locului.

Taxa de participare se poate achita în contul special deschis pentru acest eveniment. Şi în acest an toate taxele de participare vor merge către proiectul Ei Merită Ajutor, destinat dotării cu echipamente a Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Cont bancar: RO82RNCB0249145081590001 – BCR – Asociaţia Sportivă „Cheile Nerei” Timişoara. Cei care achită taxa prin virament bancar sunt rugați să menționeze în detaliile plăţii numele concurentului şi “sprijin proiect E.M.A. 2016”

Întregul eveniment se va desfăşura pe terenul de fotbal din Sasca Română. Detalii suplimentare în secţiunea Localizare şi Cazare a site-ului evenimentului.

Vor fi amenajate terase unde se vor putea servii mâncăruri tradiţionale şi băuturi. De asemenea va fi amenajat şi un loc de camping.

Programul evenimentului este următorul:

Vineri 10 Iunie: Înscrieri la Pensiunea Cheile Nerei între orele 19:00 şi 21:00

Sâmbătă 11 Iunie – Mountain Bike Race 2016

8:30 – 9:30 – Înscrieri

10:45 – Start concurs Elite

10:55 – Start concurs Race

11:30 – Start proba pentru copii

17:00 – Premiere

18:00 – 23:00 – Concert & DJ

Duminică 12 Iunie – Cheile Nerei Trail Run 2016

8:30 – 9:30 – Înscrieri

10:30 – Start Trail Run

14:30 – Premiere

Cheile Nerei – Beusnița alcătuiesc o arie protejată de interes naţional, inclusă în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beusnita, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip mixt), situată în judeţul Caraş-Severin, pe teritoriul administrativ al comunelor Sasca Montană şi Șopotu Nou. Parcul Naţional Cheile Nerei – Beusnita se bucură de o extraordinară bogăţie floristică, un peisaj de o diversitate şi unicitate aparte, precum şi de starea de sălbăticie păstrată datorită accesului dificil în zonă. Printre atracţiile turistice principale se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușniței, Cascada Şuşara şi Lacul Dracului (fenomen carstic unic în ţara noastră). De asemenea, în Sasca Română se află prima casă 100% ecologică construită în România.

Detalii suplimentare

despre Club Kiwanis Timişoara – www.kiwanis-tm.ro

despre Cheile Nerei – www.infocheilenerei.ro

despre Ei Merită Ajutor – www.kiwanis-tm.ro/ema.html

Mai multe amănunte aflați aici: http://www.sascabike.ro//

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor