Balul Sperantei a ajuns la maturitate. Continua strangerea de fonduri pentru caminul de batrani

De Marcel Hoster
Balul Sperantei a ajuns la maturitate. Continua strangerea de fonduri pentru caminul de batrani
© Foto: arhiva
Una dintre cele mai vechi acţiuni caritabile din Timişoara, Balul Speranţei, continuă şi în acest an, la 18 ani de la prima ediţie. Femeile de afaceri din Timişoara stâng în continuare bani pentru un proiect extrem de ambiţios, realizarea unui cămin de bătrâni la Giroc.


În urmă cu 18 ani, la Timişoara avea loc prima ediţie a Balului Speranţei. Acţiunea organizată de Asociaţia Femeilor Antreprenor are loc şi în acest an. Pe data de 4 noiembrie, la Restauranutl Daf Junior din Giroc sunt aşteptaţi peste 200 de invitaţi, care să contribuie la strângerea de fonduri în scopuri caritabile.

Principala destinaţie a sumelor adunate de organizatori rămâne în continuare ridicarea unui cămin de bătrâni la Giroc. De asemenea, şi în acest an, din banii adunaţi vor fi susţinute şi alte două cauze. În primul rând, va fi achiziţionat un set de costume populare pentru ansamblul Dor Călător, al bănăţenilor din Graz. Acesta este alcătuit din români din zona localităţii austriece, ansamblul susţinând concerte în Europa, promovând cultura bănăţeană. Totodată, în cadrul balului vor fi premiaţi Alex Miculescu şi Andra Păcurar, campioni mondiali la juniori, la dansuri. Prezentarea evenimentului va fi realizată de Ovidio Komornyik. O invitaţie la bal va costa tot 250 de lei, la fel ca şi în anii precedenţi, continuă licitaţiile prin care sunt vândute obiecte de artă, iar invitaţii vor avea parte şi de un spectacol.

Cămin de două milioane de euro

Principalul proiect pentru care AFAR strânge fonduri este ridicarea căminului Sfânta Maria, destinat persoanelor vârstnice. Acesta se va edifica la Giroc, pe un teren donat de o persoană fizică. Din păcate, valoarea construcţiei este una mare, de peste două milioane de euro, şi strângerea banilor decurge destul de dificil. Organizaţia a adunat deja peste 10% din bani, dar se doreşte scrierea unui proiect din bani europeni.

„Noi am avea bani pentru începerea lucrărilor, puteam face fundaţia şi o parte din parter, dar, după ce ne-am consultat cu constructorii, am ajuns la concluzia că e mai bine să aşteptăm să avem toţi banii necesari şi să începem ulterior construcţia. Acolo există un proiect pentru 50 de locuri, dar sunt săli de tratament, de lucru”, am aflat de la Rodica Şuba, preşedinte al AFAR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !