Bacteria E-Coli, descoperita intr-un abator din Timis

De Adrian Panduru
1Comentariu
Bacteria E-Coli, descoperita intr-un abator din Timis
© Tion: Bacteria E-Coli, descoperita intr-un abator din Timis
Bacteria E-Coli a fost găsită în Timiș în produse din carne. În urma unui control efectuat în perioada 5.09.2016 – 16.09.2016, în cadrul Planului Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 115 probe, din mai multe categorii de produse.

În urma controalelor a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă într-o probă rezultată de pe suprafața carcasei de ovine (test de sanitație), într-un abator din județul Timiș.

Aceeași bacterie a fost descoperită și în proba recoltată din produsul mici (amestec vită/oaie), dintr-un restaurant din județul Giurgiu, o probă recoltată din produsul caș proaspăt, centru prelucrare lapte, județ Vaslui și o probă rezultată din produsul carne tocată vită, carmangerie, județ Iași.

Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor județene, au efectuat controale oficiale la unitățile în care s-a depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: București, Cluj, Călărași, Botoșani, Iaşi, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Brăila, Galați, Satu Mare, Covasna, Brașov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Vrancea, Dolj, Calarași, Buzău, Salaj, Bistrița Năsăud, Bacău, Alba, Vâlcea.

Au controlat produse din carne (sanitaţie carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină) şi lapte şi produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, cașcaval, lapte crud capră, smântână, caș proaspăt,  brânză proaspătă de vaci, iaurt de vacă, brânză telemea de capră).

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor