Bac fără fraude şi cu bani puţini pentru dascăli

10Comentarii
Bac fără fraude şi cu bani puţini pentru dascăli
Luni dimineaţă a început examenul de Bacalaureat, cu proba orală la limba şi literatura română. În judeţul Timiş, supraveghetorii vor fi cu ochii în patru, atât pentru a tăia elanul elevilor care doresc să apeleze la metode alternative pentru a promova, cât şi pentru inspectorii care promit vizite în toate centrele de examinare.

În judeţul Timiş sunt programaţi la testare peste 7000 de elevi, repartizaţi în 18 centre de examinare. Probele orale sunt eliminatorii, nu se primesc contestaţii, iar nota de promovare este 5. Cu toate că au aflat cu doar patru zile înainte de bacalaureat că vor fi plătiţi cu 50% mai puţin decât în anii precedenţi, iar Federaţia Educaţiei Naţionale a luat decizia de a lăsa la latitudinea fiecărui membru hotărârea de a participa sau nu la examenele de bacalaureat din această vară, se pare că în Timiş profesorii nu s-au lăsat demoralizaţi. În jur de 2000 de dascăli vor asigura buna desfăşurare a examenului de anul acesta. Ei vor fi controlaţi de o comisie alcătuită din inspectori şcolari, care vor face vizite în toate centrele de examinare.

Nu ne aşteptăm să întâmpinăm probleme la probele orale, deoarece sunt probe publice. Avem delegaţii în întreg judeţul care vor asigura buna desfăşurare a examenelor”, ne-a spus Marin Popescu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş. Mai mult, toţi profesorii care falsifică lucrări, ajută candidaţii la rezolvarea subiectelor sau primesc mită de la elevi şi, bineînţeles, sunt prinşi, vor fi sancţionaţi penal. Paza centrelor de examinare va fi asigurată de jandarmi.

Bacalaureatul va continua în zilele următoare cu probele orale la limbile maternă şi modernă, iar prima probă scrisă se va desfăşura vineri, pe 26 iunie, la limba şi literatura română. Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

Calendarul examenului de Bacalaureat

22 – 23 iunie – Limba şi literatura română – proba A – proba orală

23 – 24 iunie – Limba şi literatura maternă – proba C – proba orală

24 – 25 iunie – Limba şi literatura modernă – proba B – proba orală

26 iunie – Limba şi literatura română – proba A – proba scrisă

29 iunie – Limba şi literatura maternă – proba C – proba scrisă

30 iunie – Proba obligatorie a profilului – proba D – proba scrisă

1 iulie – O probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării – proba E – probă scrisă sau practică

2 iulie – O probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării – proba F – probă scrisă sau practică

5 iulie – Afişarea rezultatelor (până la orele 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)

7 – 8 iulie – Rezolvarea contestaţiilor

9 iulie – Afişarea rezultatelor finale10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor