Avocatul Medicului, o institutie de aparat drepturile vindecatorilor nostri

De Delia S. Barbu
Avocatul Medicului, o institutie de aparat drepturile vindecatorilor nostri
Volumul mare de muncă al medicilor care au rămas în ţară, permanenta presiune a acuzaţiei de malpraxis, proasta finanțare a sistemului sanitar, precum și salarizarea sub standardele și riscurile asumate în exercitarea meseriei, sunt motive pentru care mulţi medici sunt de părere că ar fi binevenită o instituţie precum Avocatul Medicului. În prezent, în Timiş, medicii au un apărător oficial.

Medicii care au mai rămas în România se simt presaţi de problemele actuale din sistemul sanitar şi ameninţaţi de posibilitatea unui malpraxis, motiv pentru care , unii, s-ar dori reprezentaţi de Avocatul Medicului. Ideea a fost lansată de Ziua Europeană a Medicului, în cadrul unei conferinţe la care au luat parte autorități din domeniul sanitar, medici, reprezentanți ai sindicatelor din sănătate.

„Avocatul Medicului se doreşte a fi o instituţie autonomă şi independentă care are drept scop apărarea drepturilor şi demnităţii medicilor în raporturile acestora cu autorităţile publice şi societatea civilă. Cu ajutorul acestei instituţii se va decide asupra petiţiilor formulate de medicii lezaţi prin încălcarea drepturilor de către autorităţile administraţiei publice sau societatea civilă”, precizează iniţiatorii. În prezent, în Timiş, medicii au un apărător oficial.

„Colegiul Medicilor Timiş are un avocat angajat pentru consultare în probleme mai delicate. Nu cunosc exact structura unei instituţii noi precum Avocatul Medicului, nu ştiu de cine va fi plătită sau modul de organizare, pentru a ne putea pronunţa”, a spus prof.dr. Fulger Lazăr, preşedintele Colegiului Medicilor Timiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !