Avocaţii vor protesta timp de o săptămână

Tribunalele vor fi goale
Tribunalele vor fi goale
De luni intră în grevă şi membrii Baroului Timiş, care nu vor mai accepta să fie avocaţi din oficiu.

Toţi avocaţii din ţară vor protesta, începând de luni, timp de o săptămână, nemulţumiţi de existenţa unei entităţi profesionale nelegale, astfel încât toate cauzele de orice natură ar fi ele – penale, civile, comerciale, de contencios administrativ – sau consultanţele juridice vor fi amânate.

Sistemul juridic românesc pare că a intrat în colaps. Întâi grefierii, apoi magistraţii, fiind acum rândul avocaţilor. Avocaţii fac această mişcare de protest pentru a se lua măsuri împotriva celor care practică avocatura prin baroul constituţional. Potrivit avocaţilor din baroul Timiş, avocaţii din baroul constituţional practică ilegal avocatura. Fnomen a fost alimentat de soluţii date de magistraţi în cazuri privind avocaţii din barourile constituţionale, apreciindu-se că nu comit infracţiuni.

De altfel, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au pus în discuţie conflictul între membrii Uniunii Avocaţilor din România şi cei ai Baroului Constituţional, făcând propuneri pentru soluţionarea litigiului.

Discuţiile din Consiliu au avut loc în condiţiile în care membrii Uniunii au ameninţat cu o acţiune de protest, susţinând că avocaţii Baroului Constituţional să nu pot pleda în instanţă sau apăra inculpaţi întrucât nelegalitatea structurilor din care fac parte a fost constatată inclusiv de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de la Strasbourg.
Avocaţii timişoreni vor intra de luni în grevă şi nu se ştie încă cam cât va dura această măsură de protest, fiind anunţată perioada 9 -15 octombrie. Pe timpul protestului avocaţii nu vor accepta să ofere asistenţă juridică obligatorie, adică nu vor mai fi avocaţi din oficiu.

Declanşarea protestului a fost notificată tuturor instanţelor din ţară, Consiliului Superior al Magistraturii, Asociaţiei Magistraţilor din România, Ministerului Public şi Ministerului de Interne.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor