Aveti nevoie de noi angajati? Anuntati posturile la AJOFM

De M. Hoster
Aveti nevoie de noi angajati? Anuntati posturile la AJOFM
Aveti nevoie de noi angajati? Anuntati posturile la AJOFM
Firmele care au locuri de muncă disponibile sunt obligate de lege să le anunţe la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Utilizarea altor mijloace pentru popularizarea acestora nu exonerează firma de această obligaţie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş informeaza agenții economici, persoanele fizice și juridice care angajează personal că au obligatia să anunţe locurile de muncă vacante, obligație care le revine potrivit legislaţiei în vigoare. Asta pentru ca şomerii să poată participa la interviurile sau concursurile pentru angajare.

Potrivit art.10 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, agenţii economici au obligaţia de a comunica Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în a cărui rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora”.

Reprezentanţii agenţiei anunță că vor fi efectuate controale privind respectarea acestor prevederi legale, iar încălcarea legii le-ar putea atrage sancţiuni de mii de lei angajatorilor.

„Conform articolelor 113 şi 114 din Legea 76/2002, necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 5.000 de lei”, am aflat de la reprezentanții AJOFM Timiş.

Mediatizarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante prin orice alte mijloace disponibile (mass-media, site-uri de profil etc.) nu exonerează firmele respective de obligaţia de a le anunţa la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor