Aveţi grijă la casele de amanet

2Comentarii
Aveţi grijă la casele de amanet
Nu garantaţi cu proprietăţi imobiliare la casele de amanet. În ultima perioadă au apărut în ţară unele cazuri în care cetăţenii au oferit drept gaj actele de proprietate pentru case sau terenului.

Ceea ce este ilegal, am aflat de la filiala locală a Băncii Naţionale a României. În ţară au existat unele instituţii financiare nebancare de tip case de amanet care au oferit şi chiar acordat împrumuturi în baza unor garanţii imobiliare. Mai mult, proprietarii caselor de amanet prezentau aceste operaţiuni ca fiind ,,absolut legale”. Conform BNR, cadrul legal stabileşte că activitatea caselor de amanet se limitează la „acordarea de credite cu primire de bunuri spre păstrare”. În consecinţă, gajul poate fi constituit doar din bunuri care pot fi păstrate la sediul respectivei case de amanet şi nu cu proprietăţi imobiliare.

Pe de altă parte, în Timişoara nu s-a prea practicat acest sistem de garantare, cel puţin nu oficial. „Eu nu am auzit de asemenea garanţii, mai vine omul sărac mai lasă la noi un inel, un telefon mobil mai scump. Au mai fost laptopuri sau alte electronice dar nu acte de terenuri”, ne spunea un „vânzător” de la ghişeul unei case de amanet din zona Lipovei. În concluzie, aveţi grijă cu ce garantaţi, s-ar putea să fiţi înşelaţi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor