Aveţi grijă cum folosiţi alimentele de la UE!

1Comentariu
Aveţi grijă cum folosiţi alimentele de la UE!
Zahărul şi făina de la Uniunea Europeană nu sunt de vânzare! Produsele de bază, distribuite prin „Programul de furnizare de alimente pentru persoanele cele mai defavorizate din Uniunea Europeană”, sunt asigurate exclusiv din fondurile UE.

Scopul programului este acela de a veni în ajutorul persoanelor din categoriile sociale defavorizate din Uniunea Europeană, prin livrarea de produse alimentare, conform Ministerului Agriculturii şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), singurii administratori din România ai programului. Produsele se distribuie prin consiliile judeţene şi locale, iar produsele sunt ambalate în pungi personalizate. Orice alte forme de ambalare asemănătoare ca aspect nu fac parte din această campanie, atrag atenţia cei responsabili. De asemenea, nici formele de promovare care includ fluturaşi sau scrisori semnate de persoane din mediul politic sau economic românesc nu fac parte din campania UE şi sunt interzise.

Anul acesta, România beneficiază de 28 de milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă, pentru implementarea acestui program. Din luna august a demarat distribuirea celor 12.400 tone de zahăr din stocurile de intervenţie ale Comisiei Europene, iar din septembrie se distribuie făina achiziţionată de pe piaţa comunitară, în valoare de peste 20 milioane euro. Fiecare beneficiar primeşte 4 kg zahăr şi 15 kg făină. De acest ajutor vor beneficia aproximativ 2,8 milioane de persoane din România: familiile şi persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat.

Anul trecut, peste 22.300 de persoane din Timiş au beneficiat de ajutorul european. Dintre acestea, 7.096 de persoane obţineau venitul minim garantat, 12.451 erau pensionari cu pensii de agricultor, 1.799 bătrâni instituţionalizaţi în azile, iar 986 abonaţi ai cantinelor sociale. Cei mai multi dintre săraci au provenit din Timişoara şi Lugoj, Sacoşu Turcesc, Banloc şi Checea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor