Avertismente pentru multinationalele din Timis care nu acorda zile libere in weekend si de sarbatori

Avertismente pentru multinationalele din Timis care nu acorda zile libere in weekend si de sarbatori
Trei echipe de inspectori arădeni, câte unul pe relaţii de muncă şi respectiv pe sănătate şi securitate în muncă, au efectuat controale la sfârşitul săptămânii la trei companii multinaţionale din Timiş şi la toate trei s-au găsit nereguli.

„Cu munca la negru, multinaţionalele de la noi n-au probleme. Ceea ce au depistat arădenii este legat de acordarea zilelor de repaus săptămânal şi cele de sărbătoare legală, pentru care societăţile au primit avertismente” a arătat Cornelia Corescu,  nedivulgând însă identitatea companiilor găsite în neregulă.

Inspectorii din Timiş verifică firmele din Arad, iar inspectorii arădeni le controlează pe cele din Timiş. Aşa a hotărât Inspecţia Muncii, care a dispus controale încrucişate în toate judeţele din ţară. “E prima oară când se realizează acest gen de verificări, dorindu-se obţinerea unei imagini cât mai clare a procedurii de control din fiecare Inspectorat Teritorial de Muncă” a precizat Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş.

Ceva mai prost au ieşit firmele controlate de arădeni după verificările ce privesc siguranţa muncii. Pe lângă avertismente acordate, una din societăţi a încasat o amendă de 10000 de lei pentru folosirea unor utilaje neavizate ISCIR sau cu avizarea ieşită de mult din termen.

La toate companiile din Timiş verificate de echipe de control din judeţul vecin s-au descoperit încălcări ale legislaţiei muncii.

Marius Horescu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor