Avem in sfarsit operatori care sa intretina spatiile verzi in Timisoara, dupa ce orasul s-a umplut de balarii

De A. Strugariu​
5Comentarii
Avem in sfarsit operatori care sa intretina spatiile verzi in Timisoara, dupa ce orasul s-a umplut de balarii
© Foto: arhiva
Autorităţile locale promit că în curând se vor tăia buruienile din parcuri şi de prin intersecţiile Timişoarei, oraşul ajungând să fie plin de bălării după ce primăria a rămas fără operatori care să se ocupe de spaţiile verzi din toamna anului trecut. Reprezentanţii primăriei au anunţat în sfârşit finalizarea licitaţiilor pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi pentru ultimele două zone din oraş.

Primăria Timişoara a lansat de-abia la începutul anului licitaţia pentru întreţinerea parcurilor şi a locurilor de joacă, în condiţiile în care contractele cu vechii operatori erau expirate încă de prin toamna lui 2014.

Municipalitatea timişoreană a decis încheierea de acorduri-cadru pe 4 ani pentru serviciile de întreţinere şi amenajare a parcurilor şi scuarurilor, a spaţiilor verzi, a sistemelor de irigare, a locurilor de joacă şi a canisitelor, pentru tăieri de corecţie, elagare şi defrişări de arbori de pe domeniul public.
Oraşul a fost împărţit în patru zone, respectiv patru loturi. Pentru primele două zone au fost anunţaţi câştigătorii la începutul acestei luni, iar acum reprezentanţii primăriei au anunţat cine se va ocupa şi de celelalte două zone.

„S-a încheiat perioada de depunere a contestaţiilor şi pentru ultimele două zone şi, nefiind contestaţii, am reuşit să încheiem contractele şi pentru zonele 2 şi 3. Iată că, după circa un an, am scăpat de acest calvar să nu avem operator care să se ocupe de spaţiile verzi. Începând de acum toate spaţiile verzi sunt sub contract de întreţinere.
Pentru mine a fost foarte greu în această perioadă, pentru că pe de o parte vedeam ceea ce vedeau şi timişorenii, cum spaţiile verzi se împânzesc de buruieni, dar nu aveam ce să fac, trebuia să suport… Nu am vrut să recurg la atribuiri directe (…)

M-aş fi expus creând unora şi altora posibilitatea să facă fel şi fel de speculaţii. De-acum se va lucra în forţă, voi avea grijă personal ca firmele care au contracte de întreţinere a spaţiilor verzi să le aducă într-un timp cât mai scurt într-o stare onorantă pemtru Timişoara”, a declarat Robu.

Faptul că oraşul a fost lăsat să se umple de bălării în toată această perioadă a fost, în opinia primarului, „răul cel mai mic”.

Astfel, de zona centrală (lotul 1) se va ocupa în continuare societatea Horticultura, în baza unui acord cadru în valoare de 51,3 milioane lei fără TVA, de zona 1 (lotul 2) va răspunde firma Rogera Prest Com SRL – 31 de milioane de lei, de zona 2 (lotul 3) se va ocupa Green City Andliv SRL – 30,8 milioane lei, iar de zona 3 (lotul 4) tot Rogera, valoarea fiind de 21,8 milioane lei în acest caz.

„Se va plăti atât cât se va lucra efectiv, vor fi contracte subsecvente (…) 4 ani vom avea linişte în această privinţă, vom avea operatori care să se ocupe de spaţiile verzi ale Timişoarei”, a concluzionat Robu.

Rămâne de văzut dacă şi auditorii Curţii de Conturi vor fi de aceeaşi părere la viitoarele controale, având în vedere că în trecut au fost constatate nereguli la acest capitol.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor