Avem cu câteva mii de firme mai puţin în Timiş

3Comentarii
Avem cu câteva mii de firme mai puţin în Timiş
Vremuri grele pentru economia timişeană. Scăderea comenzilor şi implicit a veniturilor a impus suspendarea sau închiderea activităţii pentru un număr destul de mare de firme.

La sfârşitul anului 2009 numărul agenţilor economici care au decis să-şi suspende activitatea a fost mai mare decât cel al noilor înmatriculări înregistrate în tot anul. Astfel, numărul celor care au decis să-şi suspende activitatea a fost de 5.042, în creştere cu 1.097,62% faţă de anul 2008! În ceea ce priveşte înfiinţarea de noi firme, datere Oficiului Registrului Comerţului arată că anul trecut au fost realizate documentele pentru pornirea activităţii pentru 4.289 de firme noi. O situaţie destul de interesantă se înregistrează în ceea ce priveşte tipul de organizare al noilor agenţi economici. Dacă în 2008 peste trei sferturi dintre firme erau SRL, anul trecut doar jumătate dintre acestea aveau ca organizare juridică societatea cu răspundere limitată, în schimb s-a înregistrat o creştere spectaculoasă la capitolul persoane fizice autorizate.

În afara celor peste 5000 de firme care şi-au suspendat activitatea, alte 235 au decis să-şi depună actele de dizolvare, în timp ce în 149 de cazuri a fost deja decisă dizolvarea. Chiar şi aşa, în Timiş mai funcţionează 39.476 de agenţi economici, aceştia reprezintă 3,8% din totalul activităţilor economice din România.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor