Avem 53 de rromi repatriaţi din Franţa

10Comentarii
Avem 53 de rromi repatriaţi din Franţa
Până în prezent, în Timiş au fost repatriate din Franţa 53 de persoane de etnie rromă, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Primirea Imigranţilor şi Străinilor din Franţa – ANAEM.

Informaţia a fost făcută publică în cadrul şedinţei Grupului de lucru mixt judeţean pe probleme de rromi, desfăşurată, joi, la sediul Prefecturii. Cu această ocazie au fost discutate şi o serie de măsuri pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă această categorie socială. În baza colaborării dintre Asociaţia Generaţie Tânără Timişoara şi ANAEM, persoanele repatriate vor avea posibilitatea de a derula microproiecte economice. În acest context, s-a subliniat necesitatea implicării autorităţilor locale în procesul de implementare şi monitorizare a proiectelor.

Rromii şi problemele imobiliare

În cadrul aceleiaşi întâlniri, reprezentantul Poliţiei Timiş, Gheorghe Popescu, adjunctul comandantului IPJ, a prezentat o serie de măsuri luate pentru combaterea infracţionalităţii în domeniul imobiliar în municipiul Timişoara. Astfel, a fost subliniat faptul că, la nivelul Inspectoratului, a fost constituit un grup de lucru pentru soluţionarea dosarelor privind unele tranzacţii imobiliare şi se află în curs de desfăşurare activităţi de verificare a legalităţii lucrărilor de construcţii la o serie de imobile. Pentru preîntâmpinarea unor evenimente negative, se organizează periodic întâlniri între conducerea Inspectoratului de Poliţie şi liderii comunităţii etniei rrome. Conducerea Prefecturii a solicitat Poliţiei Timiş să intensificarea acţiunile în acest domeniu.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor