Autostrada Timisoara – Lugoj, lot 1, aproape de deschiderea pentru circulatie

De Marcel Hoster
1Comentariu
Autostrada Timisoara - Lugoj, lot 1, aproape de deschiderea pentru circulatie
Autostrada Timisoara - Lugoj, lot 1, aproape de deschiderea pentru circulatie
Finalizată cu jumătate de an înainte de termen, autostrada Timişoara – Lugoj, primul lot, va fi cel mai probabil inaugurată la finalul acestei luni sau cel târziu la începutul lui octombrie. Lucrările de construcţie sunt în cea mai mare parte terminate. În acest moment se mai lucrează la finisările din parcările consturite aici, plus la nodul de legătură cu drumul naţional, între Izvin şi Remetea. Urmăriţi o galerie foto cu stadiul lucrărilor de la acest nod rutier.

Şoferii bănăţeni vor avea parte în urmîtoarele zile de o veste bună. O nouă porţiune de aproape 10 kilometri de autostradă va fi oferită circulaţiei. Este vorba de lotul 1 din Timişoara – Lugoj. În fapt este vorba de continuarea autostrăzii Arad – Timişoara, la Giarmata, până la intersecţia cu DN 6, Timişoara – Lugoj, între Izvin şi Remetea Mare. În ceea ce priveşte lucrările efective la suprafaţa de rulare acestea sunt, în cea mai mare parte finalizate. În aceste zile se lucrează la terminarea celor două spaţii de odihnă ridicate pe această porţiune, la plantarea unor pomi şi la instalarea gardurilor.

De asemenea, se mai lucrează la nodul de intrare şi ieşire pe autostradă, aflat la capătul lotului, la ieşirea spre drumul naţional dinspre Timişoara, între Izvin şi Remetea Mare. În mare parte şi acesta a fost deja terminat, se mai lucrează la sensul giratoriu în care se vor lega benzile de circulaţie care fac legătura efectivă cu nodul de pe autostradă. Nodul este, de asemenea, aproape terminat, se mai lucra şi la şanţurile de scurgere a apei de pe margine. Constructorii erau la lucru chiar dacă vremea de afară nu era excelentă.

Vestea bună este că şi la celălalt capăt al acestei autostrăzi, la Giarmata, se lucrează la porţiunea de câteva zeci de metri care mai era de asfaltat pentru a face legătura cu Arad – Timişoara. În aceste condiţii, se poate spune că din octombrie se va putea circula de la Arad la Izvin. Totuşi, aceasta mai depinde de finalizarea subtraversării autostrăzii de drumul judeţean Timişoara – Maşloc. Şi aici lucrările de construcţie sunt avansate, în următoarele zile se va turna şi asfaltul.

Această lucrare este absolul necesară pentru a se putea elimina giraţia provizorie existentă acum la capătul lui Arad – Timişoara pentru a permite continuarea deplasării spre Pişchia. Din păcate, societatea de construcţii care s-a ocupat de Arad – Timişoara a fost nevoită să intervină serios şi la pasajul existent peste drumul judeţean, la capeţii podului terenul lăsându-se destul de mult, ceea ce a însemnat şi deteriorarea serioasă a carosabiliului.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor