Autospeciala pentru depistarea cancerului de col uterin pentru Spitalul Judetean Timisoara

De Adrian Panduru
Autospeciala pentru depistarea cancerului de col uterin pentru Spitalul Judetean Timisoara
Ministerul Sănătății a achiziționat opt unități mobile (autospeciale) pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate și dotate. Una dintre aceste unități mobile ajunge și la Timișoara, la spitalul județean.

Autospecialele sunt livrate către șapte centre naționale în săptămâna 20-24 august, urmând ca ulterior finalizării procedurilor de înmatriculare și stabilirii cadrului general de funcționare să se înceapă campanii regionale de testare.

Unitățile sanitare beneficiare ce participă la campania națională pentru depistarea cancerului de col uterin și către care sunt destinate aceste autospeciale sunt: Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timisoara; Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca; Spitalul Clinic Județean Mureș; Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Institutul Regional Oncologic Iași (2 buc.); Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București; Institutul Național Pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” București.

„Achiziția autospecialelor a fost realizată în vederea creșterii capacității tehnice a reţelei naționale de screening în vederea îndeplinirii programului național de testare a cancerului. (…) Aceste 8 unități vor consolida programul național de screning pentru cancer de col uterin și vor facilita accesul la program pentru femeile din zonele defavorizate. Programul de screening pentru cancer de col uterin beneficiază de finanțare în valoare de 47 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, pentru creșterea în continuare a capacităţii tehnice a centrelor regionale pentru cancer, se are în vedere inițierea unei proceduri de achiziție de echipamente medicale destinate dotării centrelor regionale de patologie și citologie”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

Autospecialele au fost achiziționate prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM) „Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar”, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !